Λέκκας στο CNN Greece για το σεισμό στους Δελφούς: Δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν ήταν η κύρια δόνηση

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν έχουμε πολλούς μετασεισμούς (έως τις 9:00 π.μ.) είπε στο CNN Greece ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:02 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι το ρήγμα σημειώθηκε στην είσοδο του Κόλπου της Ιτέας εκτιμώνας πως είναι νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το σεισμό. «Πρέπει να δούμε την μετασεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πολλούς μετασεισμούς», ανέφερε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, «ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της Ιτέας. Δεν τον περιμέναμε αυτό τον σεισμό, είναι δύσκολο να προβλέψουμε… Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος σεισμός, προς το παρόν δεν έχουμε πολλούς μετασεισμούς. Πιστεύω πως το απόγευμα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου».


cnn.gr