Οικονόμου: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα με τον Μητσοτάκη, θα τεθεί η προκλητικότητα στην Πράγα

Για την Σύνοδο Κορυφής της Πράγας και για την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου στο Mega: «Η ατζέντα της πρώτης μέρας στη Σύνοδο, περιλαμβάνει διάφορα θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και οικονομικού, την δεύτερη μέρα θα είναι η άτυπη Σύνοδος Κορυφής, και έτσι κ αλλιώς ο πρωθυπουργός την Παρασκευή θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως κάνει πάντα. Παρακολουθούμε ότι κάθε φορά έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και κάθε φορά μας διαψεύδουν. Χθες υπήρξε ο κ. Μπαχτσελί σε αυτό το παραλήρημα και χθες επρόκειτο όχι μόνο για εξωφρενικούς ισχυρισμούς, ο άνθρωπος αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία όλων των νησιών του Αιγαίου, ανιστόρητα, ανυπόστατα εντείνοντας την ρητορική έξαρση προκλητικότητάς της Τουρκίας», ανέφερε αρχικά.

«Ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που έχει δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών, ο κ. Ερντογάν είχε πει “Μητσοτάκης γιοκ”, είχε καλέσει τους Έλληνες πολίτες να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη. Όλη αυτή η προσπάθεια της Τουρκίας βλέπουμε ότι, δεν έχει καμία ανταπόκριση στη διεθνή κοινότητα. Η τελευταία απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με την ενεργοποίηση με του εντελώς παράνομου συμφώνου σαν αυτού που έχει η Τουρκία με την Λιβύη. Και αυτή έχει συναντήσει την αποδοκιμασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης», συμπλήρωσε.


cnn.gr