Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία για την 48χρονη γυναίκα η οποία είναι αγνοούμενη από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το «εύρημα» που εντόπισε χθες το ειδικό ναυαγοσωστικό μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συμμετέχει στις έρευνες, δεν ανήκει σε άνθρωπο.
Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως μοιάζει με ανθρώπινο σώμα αλλά όπως εξήγησε στα αναλυτικά στο τοπικό μέσο tvstar.gr o Υποδιοικητής της Π.Υ Καρπενησίου Κώστας Λαθύρης «είχαμε παρόμοιο περιστατικό με βάρκα της περιφέρειας που έχει ειδικό μηχάνημα αλλά ήταν κορμός δέντρου, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά».
Προκειμένου να εντοπιστεί η 48χρονη, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες, μία ειδική επιχείρηση που συστάθηκε από το Λιμενικό και ειδικεύεται στις καταδύσεις μεγάλου βάθους.
Τα μέλη της χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα μπουκάλες με ειδικό μείγμα αερίων καθώς δεν αρκεί μόνο το οξυγόνο.
Το πιο βαθύ σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών είναι τα 90 μέτρα, ενώ μέχρι στιγμής το «Sonar Emily» των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στα 70 μ. βάθος.
Οι έρευνες λίγο μετά τις 6 περίπου το απόγευμα της Κυριακής διακόπηκαν και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.
Στις έρευνες το ειδικό ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού
Υπενθυμίζεται ότι ένα «εύρημα» εντόπισε στα νερά της λίμνης των Κρεμαστών το ειδικό ναυαγοσωστικό ρομπότ που έχει επιστρατευτεί στις έρευνες αναζήτησης της 48χρονης γυναίκας στην Ευρυτανία.
«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες ερχές προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο», ανέφερε χθες σχετικά ο Ερυθρός Σταυρός.
Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα evrytanikanea.gr το έργο των συνεργείων έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στη Λίμνη των Κρεμαστών συνδράμει από το Σάββατο ένα νέο εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ονομάζεται sonar emily και είναι τηλεκατευθυνόμενο ναυαγωσωστικό ρομπότ το οποίο προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο δύσκολο έργο των εθελοντών – ναυαγοστών του Ε.Ε.Σ. που επιχειρούνσ την περιοχή.
Το ρομπότ βοηθά στον εντοπισμό αγνοούμενων στο νερό χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ που διαδιαθέτει και έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού έως και σε βάθος 70 μέτρων. Το ρομπότ κινείται στηνεπιφάνεια του νερού μέσω τηλεχειρισμού και σκανάρει τον βυθό προς αναζήτηση αγνοουμένων ενώ παράλληλα στέλνει ζωντανήεικόνα σε ειδική οθόνη που παρακολουθείται από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Έχει ακτίνα δράσης 400 μέτρα και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις έρευνες.
Στον εντοπισμό της συμμετέχει η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με έξι άτομα και διασωστική λέμβο και επικεφαλής τον Διοικητή Χρήστο Πλουμάκη και ακόμη έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από τις διπλανές υπηρεσίες, στελέχη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος και της Αστυνομίας.
cnn.gr