Πόλεμος Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν μόνο μετά τη «μάχη του Ντονμπάς»

Καθώς η Ρωσία φαίνεται έχει αλλάξει στρατηγική, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής της την περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου και αναμένεται μια «μεγάλη μάχη» το επόμενο διάστημα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαϊλο Ποντόλιακ δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Βολοντίμρ Ζελένσκι και του Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να γίνει μετά την «μάχη του Ντονμπάς». 

Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν «παγώσει», μετά την ανακάλυψη θηριωδιών σε ουκρανικές πόλεις, οι οποίες έρχονται στο φως μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από αυτές. Παρότι η Ουκρανία δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πρέπει να συνεχιστούν, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος.

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τις κερδίσει, ιδιαίτερα στο Ντονμπάς. Και μετά από αυτό, η Ουκρανία θα αποκτήσει μια πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση, από την οποία θα μπορεί να υπαγορεύσει ορισμένους όρους. Στη συνέχεια θα συναντηθούν οι πρόεδροι. Αυτό μπορεί να διαρκέσει δύο ή τρεις εβδομάδες», ανέφερε ο Ποντόλιακ σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στην τηλεόραση.


cnn.gr