Ράμμος: Η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα της καταγγελίας

Στην καταγγελία ότι η καταστροφή του αρχείου επισύνδεσης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε την υπόθεση παρακολούθησης του φέρεται να προέβη στην εξεταστική επιτροπή ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ως τη μεγαλύτερη επέμβαση σε ιδιωτικό βίο και διαμήνυσε ότι θα δώσει συνέχεια και δεν θα σταματήσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου 2022 πως μπορεί να παραστεί στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ. Επίσης ο κ. Ράμμος φέρεται να υποστήριξε πως στους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ, δεν διαπιστώθηκε τίποτα στραβό στις επισυνδέσεις. Υπήρξε ενημέρωση από την ΕΥΠ αν ήθελαν να παραστεί η ΑΔΑΕ στις καταστροφές αρχείων και φέρεται να απάντησε ότι δεν χρειαζόταν, καθώς δεν αμφισβητούσαν τη διαδικασία. Επίσης για τους έγχαρτους φακέλους της υπόθεσης επιβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές και δεν υπάρχει πλαίσιο. Φέρεται να συμπλήρωσε πως η διαδικασία του νόμου ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Κουκάκη.


cnn.gr