Κικίλιας: Επεκτείνονται οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα και τους χειμερινούς μήνες

Στα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στη χώρα μας από την αγορά των ΗΠΑ αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής στο οικονομικό-αναπτυξιακό φόρουμ “Travel Leaders” που διοργανώθηκε στο Λαγονήσι, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων tour operators από όλο τον κόσμο.

Το “παρών” έδωσε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, επιστέγασμα της οποίας ήταν -όπως είπε- η καθιέρωση εννέα απευθείας πτήσεων την ημέρα με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αμερικής, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” -ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες- με την πρώτη μάλιστα πτήση να έχει ξεκινήσει, ήδη από τις 7 Μαρτίου, νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη χρονιά. Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Ούτε αποτελούν απλώς στοιχεία και αριθμούς. Είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος -αποτέλεσμα συλλογικής, σκληρής και μεθοδικής δουλειάς- που μεταφράζεται σε έσοδα για την ελληνική οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό του, στη θεματική ενότητα «Aviation & Airline Industry».


cnn.gr