Καροτόσουπα με Τζίντζερ – Βελούδινη, αρωματική και ιδανική για το Φθινόπωρο

Αν ψάχνεις ένα πιάτο που να συνδυάζει γεύση, θρεπτικά συστατικά και άνεση, αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ είναι η απόλυτη επιλογή. Ζεστή, βελουτέ και πλούσια σε άρωμα, θα γίνει η αγαπημένη σου για όλο τον χειμώνα.

📝 Υλικά:

  • 10 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ

  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • 60 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση


👩‍🍳 Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα
    Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να πάρει ελαφρύ χρώμα.

  2. Προσθήκη λαχανικών
    Προσθέτεις τα καρότα και σοτάρεις για 2-3 λεπτά. Συνεχίζεις με τις πατάτες, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά για 1-2 λεπτά.

  3. Βράσιμο
    Ρίχνεις τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Βράζεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  4. Λιώσιμο & βελούτε υφή
    Αποσύρεις από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ πολτοποιείς τη σούπα μέχρι να αποκτήσει λεία, βελούδινη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό.

  5. Τελείωμα
    Επαναφέρεις τη σούπα στη φωτιά για μερικά λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις απαλά.

  6. Σερβίρισμα
    Σερβίρεις ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μια κουταλιά γιαούρτι/κρέμα καρύδας για extra γεύση.


💡 Tip:

Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πάπρικα ή τσίλι για πιο spicy αποτέλεσμα, ή λίγο κύμινο για ανατολίτικο άρωμα.


Πηγή