Καπραβέλος στο CNN Greece: Tα ακραία μέτρα χαλάρωσης οδήγησαν σε τριπλάσιο αριθμό θανάτων

«Τα ακραία μέτρα χαλάρωσης οδήγησαν σε τριπλάσιο αριθμό θανάτων τον μήνα Ιούλιο συγκριτικά με πέρυσι και δυστυχώς έτσι θα κινηθεί και ο πιο δημοφιλής μήνας των διακοπών, ο Αύγουστος. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κορωνοϊό γιατί θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα», λέει στο CNN Greece ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο κ. Καπραβέλος για τους δείκτες θανάτου λόγω Covid-19 στη χώρα μας, καθώς υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στην κατάργηση όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ακόμα και στα μεταφορικά μέσα, όπως είναι τα πλοία και τα αεροπλάνα καθώς και στις πύλες εισόδων των τουριστών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται τεράστια αύξηση και μετάδοση των κρουσμάτων.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ήδη τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πάρα πολύ άσχημα, συγκριτικά με τα περσινά. Είναι ένα έκτο κύμα σε εξέλιξη και εμείς δεν παίρνουμε μέτρα. Καταλαβαίνω ότι είναι η εποχή των διακοπών, της ξεγνοιασιάς και όλος ο κόσμος έχει την ανάγκη, να διασκεδάσει. Όμως έχει υποτιμηθεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού και ο κόσμος έχει χαλαρώσει. Ναι μεν διακοπές και επιδότηση αυτών, όμως πρέπει να γίνεται με ασφάλεια. Το 6ο κύμα δεν αστειεύεται», λέει στο CNN Greece ο κ. Καπραβέλος.


cnn.gr