Fondue σοκολάτας

Ακούγεται γαλλικό, όμως οι ρίζες του βρίσκονται στην Ελβετία. Οι Ελβετοί έφτιαχναν το περίφημο fondue τυριών, στο οποίο έλιωναν τυριά με κρέμα γάλακτος και βουτούσαν μέσα κομμάτια ψωμί.

Στην..γλυκιά του εκδοχή, η γεύση της λιωμένης σοκολάτας που αγκαλιάζει τα φρούτα θα σε κάνει να το λατρέψεις!

Είναι ένα εύκολο γλυκό, ειδικά για τις γιορτές που θα φέρει την παρέα πιο κοντά.

Υλικά

500 γρ μαύρη σοκολάτα
500 γρ κρέμα γάλακτος
Φρούτα της επιλογής σου όπως ανανά, μήλα, αχλάδια, φράουλες, μπανάνες κτλ.
Συνόδευσε με παγωτό βανίλια και νιφάδες καρύδα

Εκτέλεση

Καθάρισε και κόψε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
Λιώσε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο ειδικό σκεύος για fondue
Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
Δεν έχεις παρά να σερβίρεις, φροντίζοντας να έχει ο καθένας από ένα πιρούνι με το οποίο θα βουτά τα κομμάτια φρούτων στη σοκολάτα

Tip
Μαζί με τα φρούτα μπορείς να σερβίρεις, μπισκότα, κομμάτια κέικ και ξηρούς καρπούς!


Πηγή