Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης της γραμμής ακινητοποιήθηκε συρμός μεταξύ των σταθμών «Φλέμινγκ» και «Ευκλείδη».
Οι επιβάτες παρέμειναν μέσα στον συρμό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ανοίξει μία πόρτα και να βγουν περπατώντας στην πλησιέστερη έξοδο.
«Το συμβάν δεν αφορά σε θέματα ασφαλείας»
Μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει:
«Είμαι απόλυτος. Το συμβάν το οποίο έγινε εχθές δεν αφορά σε καμία περίπτωση σε θέματα ασφαλείας. Προφανώς είναι δυσάρεστο ότι ένα τρένο σταμάτησε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε ένα σημείο της γραμμής. Η εκκένωση την οποία παρακολουθήσατε στα βίντεο, είναι μια τυπική διαδικασία, κλασική διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που δεν μπορεί να επανέλθει το ρεύμα στην γραμμή. Γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, με την καθοδήγηση του προσωπικού της λειτουργού εταιρίας, από τον ειδικό προσοδιάδρομο, ο οποίος υπάρχει μέσα στις σήραγγες για τον σκοπό αυτόν.
»Ούτε σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει το παραμικρό ζήτημα ασφαλείας για τους επιβάτες. Το ότι για δέκα λεπτά ήταν εγκλωβισμένοι, το γνωρίζω. Τώρα, αν υπήρξε ενημέρωση, δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Εάν αυτό είναι γεγονός, οφείλω να πω ότι πρέπει και η λειτουργός εταιρία να βελτιώσει λίγο τα πρωτόκολλά της σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των επιβατών σε αυτές τις περιπτώσεις, σε παρόμοιες περιπτώσεις που είναι πάρα πολύ σπάνιο βέβαια να συμβούν. Όλα τα μετρό βγάζουν τις ‘παιδικές τους ασθένειες’ στην έναρξη λειτουργίας. Βγαίνουν ‘παιδικές ασθένειες’ οι οποίες δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν στη διάρκεια των δοκιμαστικών λειτουργιών του συστήματος, δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά είναι κάτι που κανείς μπορεί να περιμένει».
«Οι πλάκες που πατούσαμε κουνιόντουσαν»
Από την πλευρά του ο Πάρης Φιλιπούδης, επιβάτης του συρμού, λέει:
«(…) Έκανε ένα ‘γκακ’. Αυτοί που ήταν όρθιοι δεν ξέρω αν έπεσαν, πάντως ταρακουνήθηκαν πολύ. Δεν είχαμε κάποια ενημέρωση, μετά από 10 λεπτά ήταν μια υπάλληλος μέσα την οποία την ενημέρωσαν πώς να ανοίξει μια πόρτα. Από μια πόρτα βγήκαμε όλοι. Την ώρα που ήμασταν μέσα προσπαθήσαμε να ανοίξουμε κάποιο παράθυρο από το χερούλι γιατί υπήρχε δυσφορία.
»Όταν βγήκαμε έξω, το μονοπάτι που πηγαίναμε ήταν ασταθές. Αν υπήρχε άτομο με κινητικά προβλήματα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μετακινηθεί. Οι πλάκες που πατούσαμε κουνιόντουσαν. Στο τέλος της διαδρομής είχε πεσμένο ένα εργαλείο που έπρεπε να το περάσεις από πάνω».
Όπως λέει ο ίδιος, αφού έφτασαν στην έξοδο κινδύνου έπρεπε να περιμένουν και εκεί μέχρι να την ανοίξουν.
Πηγή