Θρεπτική σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Είναι και επίσημα η εποχή που μπορείς να απολαύσεις την τέλεια κρεατόσουπα, καθώς η θερμοκρασία πέφτει!

Υλικά 

700 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μπουκιές
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε 4-6 κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών
5 μπαχάρια
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. κριθαράκι
2 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση 

Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις αρχικά το κρέας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη
Ρίχνεις το σέλινο, τις πατάτες και νερό ώστε να καλύψεις τα υλικά
Προσθέτεις αλάτι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το κρέας να βράσει για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει εντελώς
Ρίχνεις το κριθαράκι και προσθέτεις νερό αν χρειάζεται
Μόλις βράσει το κριθαράκι αφαιρείς από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα το σέλινο, τη δάφνη και τα μπαχάρια
Χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη φωτιά
Ρίχνεις στο multi τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάς
Προσθέτεις τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις ρο χτύπημα
Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό από την κατσαρόλα σιγά σιγά στο multi και χτυπάς για λίγο ακόμη
Προσθέτεις στην κατσαρόλα με τη σούπα το αυγολέμονο από το multi ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά
Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρεις.


Πηγή