Νηστίσιμη σαλάτα με κινόα, γαρίδες και αβοκάντο

Υλικά

1 φλιτζάνι κινόα

8 γαρίδες βρασμένες

1 αβοκάντο

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες

1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Φρέσκος δυόσμος & φρέσκος κόλιανδρος

αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση

Αρχικά, αδειάζεις την κινόα σε ένα σουρωτήρι και πλένεις με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Μεταφέρεις την κινόα στην κατσαρόλα, την καλύπτεις με νερό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και βράζεις για 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα σου να φουσκώσει.

Παράλληλα, σε ένα γκριλ βράζεις τις καθαρισμένες σου γαρίδες.

Καθαρίζεις τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα υγρά στοιχεία, και τα τοποθετείς στη βάση του μπολ. Προσθέτεις την κινόα και τις γαρίδες. Περιχύνεις το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και μοιράζεις σε μικρότερα μπολ.


Πηγή