Μέση Aνατολή: «Οι κινήσεις του Ισραήλ έχουν χειρουργική ακρίβεια» – Φενέκος στο MEGA

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Το Ισραήλ προχώρησε το Σάββατο (26/10) σε αντίποινα κατά του Ιράν, με την ονομασία «Ημέρες Μετάνοιας», απαντώντας στην επίθεση που είχε προηγηθεί από την Τεχεράνη με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στα ισραηλινά εδάφη.

Για τις επιθέσεις που εξαπολύουν κατά του Ισραήλ η Χαμάς και η Χεζμπολάχ μίλησε στο MEGA o υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, τονίζοντας πως προς το παρόν δείχνουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ενέργειες μεγάλης κλίμακας.

«Η όλη υπόθεση από την πρώτη στιγμή μας έδειχνε ότι και οι δύο πλευρές κάνουν πολύ υπολογισμένες κινήσεις. Από την πλευρά του Ισραήλ, που έχει μεγάλη ισχύ, οι κινήσεις του είναι χειρουργικού χαρακτήρα. Στόχος του ήταν να εξαφανίσουν τη δυνατότητα αεράμυνας του Ιράν», δήλωσε.

«Αυτή τη στιγμή το Ιράν, με όλες αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις, έχει αδυναμία να πλήξει καταστροφικά το Ισραήλ. Οποιαδήποτε αντίδρασή του θα είναι μικρότερη και χαμηλότερης κλίμακας, εάν υπάρξει».

Τέλος, τόνισε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στο δύο μέτωπα που έχει ανοίξει στη Μέση Ανατολή.


Πηγή