Σάμος: Βίντεο-ντοκουμέντο διάσωσης 40 μεταναστών

Σαράντα πρόσφυγες και μετανάστες που ναυάγησαν στην περιοχή παραλίας Πλάκας, στη Σάμο, διασώθηκαν χθες Σάββατο 26 Οκτωβρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη των ατόμων στη θάλασσα.

Υπό τον συντονισμό του ξεκίνησαν έρευνες από ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα περιπολικό σκάφος, ένα σκάφος της Frontex, ένα ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενημερώθηκαν επίσης η αστυνομική διεύθυνση και η πυροσβεστική υπηρεσία της Σάμου.

Το ελικόπτερο της Πολιτικής Αεροπορίας περισυνέλεξε ένα άτομο από τη θάλασσα και ένα ακόμη άτομο από βραχώδη περιοχή και τους μετέφερε στη Χίο όπου και τους παρέδωσε σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε και περισυνέλεξε δύο άτομα από τη θάλασσα. Το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ εντόπισε και περισυνέλεξε ένα ακόμα άτομο.

Είκοσι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν από βραχώδη ακτή από το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ. Δώδεκα ακόμη άτομα εντοπίστηκαν από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου σε χερσαία περιοχή.

Οι τριάντα οχτώ διασωθέντες αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.


Πηγή