28η Οκτωβρίου: Μείωση στις κρατήσεις των καταλυμάτων σε σχέση με πέρυσι

Φέτος, οι κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι την ίδια μέρα παρουσιάζουν μείωση, όμως προορισμοί όπως η Ορεινή Κορινθία και η Αρκαδία αποτελούν σταθερές αξίες και είναι πάντα σε πληρότητα στο 100%.

Στους οδικούς, κυρίως, προορισμούς παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε μείωση στις κρατήσεις κατά 8% σε σχέση με την περσινή 28η Οκτωβρίου, η πληρότητα ξεπερνά το 80%.

Οι δημοφιλείς προορισμοί του τριημέρου

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται η ορεινή Ελλάδα.

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του τριημέρου φιγουράρουν: τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια, η Κατερίνη, τα Τρίκαλα, το Πήλιο, οι Δελφοί, η Ορεινή Κορινθία, η Αρκαδία, τα Καλάβρυτα και το Ναύπλιο.

Ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, δήλωσε: «Είναι σε πολύ καλά επίπεδα η πληρότητα για το τριήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Υπάρχουν κάποια ελάχιστα δωμάτια για κάποιους οι οποίοι θα το αποφασίσουν τελευταία στιγμή».

Οι τιμές των δωματίων εξυπηρετούν όλα τα βαλάντια. Ενδεικτικά, για ένα δίκλινο με πρωινό γεύμα το ημερήσιο κόστος κυμαίνεται:

– Δημητσάνα: 70€ – 200€

– Καρπενήσι: 78€ – 232€

– Ναύπλιο: 44€ – 160€

– Αίγινα: 56€ – 230€

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, η απεργία των ναυτεργατών που πάντως έληξε σύντομα, κατηύθυνε μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών που σκόπευαν να επισκεφτούν τη νησιωτική χώρα προς τους κοντινούς προορισμούς του Αργοσαρωνικού που εξυπηρετούνταν με τα τοπικά πλοία.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Αίγινα λειτουργεί τουριστικά σαν δορυφόρος της Αθήνας. Βοήθησε ο καλός καιρός, που είναι πρωτοφανές για τέτοια εποχή, να μπορεί ο άλλος να απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο. Οι πληρότητες θα αγγίξουν 80% και πάνω», δήλωσε ο Σταύρος Καλαμάκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, την τιμητική τους είχαν και οι μικρές αποδράσεις στο εξωτερικό. Στις εκδρομές με πτήση προηγούνται οι Δαλματικές ακτές, η Ιταλία, η Πολωνία, η Μάλτα, η Αλσατία, η Ελβετία και στις οδικές εκδρομές η Σόφια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και η Τουρκία.


megatv.com