Ολυμπία Οδός: Χιλιομετρική χρέωση και πρωτοποριακές εφαρμογές για την ασφάλεια, την κοινωνία και το περιβάλλον

Ποιος από εμάς δεν θέλει να πάει με το αυτοκίνητό του στο Λουτράκι, στο Κιάτο, στην Ακράτα και σε όλα τα όμορφα μέρη της Β.Πελοποννήσου γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομικά; Να αποφεύγει καθυστερήσεις, ειδικά σε αργίες και ώρες αιχμής; Και γιατί να μην μπορούμε να προγραμματίζουμε εύκολα και με ακρίβεια το ταξίδι μας, υπολογίζοντας το ακριβές κόστος, επιλέγοντας τη βέλτιστη διαδρομή και έχοντας μια έγκυρη πρόβλεψη της κυκλοφορίας που υπάρχει στους μεγάλους δρόμους της χώρας;

Για καθένα από αυτά τα θέματα η Ολυμπία Οδός προσφέρει τη λύση, χάρη στο νέο πρωτοποριακό σύστημα Hybrid, δηλαδή το πρώτο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων στην Ελλάδα και τη δωρεάν εφαρμογή της Olympia Odos App, μετατρέποντας τα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας σε μια ακόμα πιο απολαυστική και ασφαλή εμπειρία.

Μετατρέπει τα ταξίδια μας σε μια ακόμα πιο απολαυστική, οικονομική και ασφαλή εμπειρία.

Χιλιομετρική Χρέωση με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS

Η εξοικονόμηση στο κόστος των διοδίων με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS φτάνει έως και το 75%! Μόνη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει κανείς δωρεάν τον πομποδέκτη της Ολυμπίας Οδού. Με αυτόν κατά τη διέλευσή του από τις ηλεκτρονικές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, το σύστημα θα αναγνωρίζει τον πομποδέκτη του οχήματος, θα υπολογίζει την απόσταση που έχει διανύσει μέχρι εκείνο το σημείο, και θα πιστώνει στον λογαριασμό του οδηγού το ποσό που αντιστοιχεί στη διαδρομή που δεν διένυσε.

Παράλληλα, όμως, θα κερδίσει χρόνο στα διόδια, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές αερίων ρύπων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε κι εμείς στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Με τη Χιλιομετρική Χρέωση, ωφελούνται ιδιαιτέρως οι τοπικές μετακινήσεις και μάλιστα σε ένα πυκνό δίκτυο πόλεων και χωριών, όπως αυτό στη Βόρεια και Δυτική Πελοπόννησο. Η χιλιομετρική χρέωση καθιστά περιττές τις διαδρομές μέσω του επαρχιακού δικτύου, αφού μπορούμε να απολαμβάνουμε εύκολα και οικονομικά την ασφάλεια και την ταχύτητα του υπερσύγχρονου οδικού δικτύου της Ολυμπίας Οδού.

Οι χιλιομετρικές χρεώσεις του αυτοκινητόδρομου ισχύουν για όλες και όλους, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επαγγελματίες οδηγούς, καθώς και για όλους τους τύπους οχημάτων. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούν τη MotoCard, η οποία φέρνει με την σειρά της σημαντικές εκπτώσεις μέσω δύο διαφορετικών εκπτωτικών προγραμμάτων.

Οι νέες και οικονομικές χιλιομετρικές χρεώσεις μπορεί να ισχύουν μόνο για διαδρομές εντός του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, ωστόσο με το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS μπορούμε να περάσουμε από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Επομένως η απόκτησή του είναι μια must επιλογή για κάθε αυτοκίνητο.

Olympia Odos App

Ένας εξαιρετικός συνοδηγός σε κάθε ταξίδι! Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και προσφέρει μια εντελώς νέα οδηγική εμπειρία. Mε το Olympia Odos App μπορούμε πια να προγραμματίζουμε εύκολα κάθε ταξίδι μας, με μια σειρά από «έξυπνες» υπηρεσίες. Με ένα απλό κλικ, μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τα διόδια, να διαλέξουμε τη βέλτιστη διαδρομή, να δούμε την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σημεία του αυτοκινητόδρομου, ακόμα και να ακούμε ηχητικά μηνύματα για επερχόμενα συμβάντα, σαν αυτά που προβάλλουν στις ηλεκτρονικές πινακίδες του δρόμου οι χειριστές των Κέντρων Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Χάρη στην εφαρμογή, όσοι έχουμε ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, μπορούμε να φορτίζουμε ηλεκτρονικά τον πομποδέκτη μας χωρίς να χρειάζεται στάση στα διόδια.

Πράσινα μίλια – Μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2025

Adapting lighting

Η Ολυμπία Οδός έχει εφαρμόσει το σύστημα προσαρμοστικού φωτισμού στα ανοικτά τμήματα του αυτοκινητόδρομου με συσκευές LED που επιτρέπει τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας προβλέποντας με εφαρμογή ΑΙ το μοντέλο κυκλοφορίας.

Φωτοβολταϊκά πάρκα

Γίνεται εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου με στόχο μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030

Λευκή άσφαλτος

Η ανοιχτόχρωμη άσφαλτος που έχει ήδη εφαρμοστεί στην σήραγγα Θησέας μειώνει την λαμπρότητα και συνεπώς την κατανάλωση ενέργειας και κάνει την οδήγηση πιο ξεκούραστη.

Water from the air – η μπλέ σταγόνα

Φρέσκο πόσιμο νερό για το ταξίδι μας! Γεμίζουμε το παγούρι μας με νερό που συλλέγεται απο την υγρασία του αέρα το οποίο φιλτράρεται ενδελεχώς, εμπλουτίζεται και εχουμε φρέσκο πόσιμο νερό!

Ηλεκτροκίνηση

Ηδη, στην Ολυμπία Οδό λειτουργούν 24 σημεία με ταχυφορτιστές στα ΣΕΑ του αυτοκινητοδρόμου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή