Πρωταθλητής ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου στο Πανελλήνιο Optimist, «χρυσοί» Παναγόπουλος και Μακρή

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου αναδείχθηκε πρωταθλητής της διοργάνωσης με τον Ιάσωνα Παναγόπουλο στα αγόρια (σε 136 συμμετοχές) και την Μαριάννα Μακρή στα κορίτσια (σε 76 συμμετοχές) να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τον πρωταθλητή Ευρώπης του ΝΟΚ Ιάσωνα Παναγόπουλο, ο οποίος στις 10 ιστιοδρομίες είχε 32 βαθμούς ποινής με 5 πλασαρίσματα στην πρώτη θέση.

Η Μαριάννα Μακρή κατέκτησε το δεύτερο χρυσό στα τρία τελευταία χρόνια με 27 βαθμούς ποινής και 7 πλασαρίσματα στην πρώτη τετράδα. Ανάλογο νταμπλ για τον ΝΟΚ είχε γίνει το 2022 όταν και πάλι ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, Παναγόπουλος και Μακρή.

«Το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο. Ο καιρός μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις αλλά τα παιδιά ανταπεξήλθαν. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του Ομίλου στο πρωτάθλημα. Έτρεξαν 17 συνολικά παιδιά και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειες όλων μας τα τελευταία 3 χρόνια» σχολίασε ο Αντώνης Δροσόπουλος, προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

Επόμενη υποχρέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης Παναγόπουλο και Μακρή, είναι η Regatta of Champions (ROC) που φιλοξενείται στην Κύπρο (29 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου). Μεγάλος στόχος αποτελεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Optimist που θα φιλοξενηθεί στην Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής τον Δεκέμβριο. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγκέντρωσε περισσότερα από 40 σωματεία με 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Οι νεαροί ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους, προσφέροντας εντυπωσιακές μάχες στο νερό. Την απονομή στους νικητές έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Ο ΝΟΚ συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 17 ιστιοπλόους (10 αγόρια-7 κορίτσια). Οι θέσεις που κατέλαβαν έχουν ως εξής:

Αγόρια

1ος: Ιάσων Παναγόπουλος

4ος: Αλέξανδρος Πάλλης

17ος: Λεωνίδας Καλπογιαννάκης

18ος: Γιώργος Παπαβασιλείου

20ος: Γιώργος Κούντος

28ος: Δημήτρης Ελέζης

35ος: Γιώργος Μανδήλας

47ος: Μίνωας Αγγελιδάκης

67ος: Στέφανος Τόγιας

76ος: Θάνος Κοίμτζογλου

Κορίτσια

1η: Μαριάννα Μακρή

14η: Βεσελίνα Τρόσκου

19η: Σίλια Ζουμπουρλή

30η: Μαρία Ιόλη Παναγοπούλου

34η: Αικατερίνη Λυδία Λιβιτσάνου

36η: Έλλη Αλεξάνδρα Χάουελ

40η: Μαριέττα Λεβέντη


Πηγή