Σε σοκ η Τουρκία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία – Την ευθύνη ανέλαβε το PKK

Μέλη του PKK είναι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές οι δύο ένοπλοι που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα.

Η Μινέ Σεβζίν Αλτσιτσέκ και ο Αλί Γκιορέκ, γνωστός με το προσωνύμιο Ροζτζέρ, που παραπέμπει στη Ροζάβα, την περιοχή των Κούρδων στη βόρεια Συρία, φέρονται να ανήκαν στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Νέα βίντεο δείχνουν τους δύο ένοπλους να ετοιμάζονται πριν εξαπολύσουν την πολύνεκρη επίθεση. 45 λεπτά πριν ζήτησαν από τον οδηγό ταξί Μουράτ Αρσλάν να τους πάει στην Άγκυρα. Όμως στο δρόμο τον σκότωσαν, έκρυψαν τη σορό του στο πορτ μπαγκάζ και συνέχισαν προς τις εγκαταστάσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Πληροφορίες θέλουν τη γυναίκα να πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε, για να μην συλληφθεί. Σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε τον τόπο της επίθεσης.

Με εκτεταμένα ρεπορτάζ τουρκικά μέσα αναφέρονται στα πέντε θύματα της επίθεσης κατά την οποία τραυματίστηκαν 22 άνθρωποι.

«Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν υπάλληλοι της βιομηχανίας και ο πέμπτος ήταν ο οδηγός του ταξί. Η 37χρονη Ζαχιντέ Γκιουτσλιού εργαζόταν ως μηχανονόλογος μηχανικός. Χθες είχε επέτειο γάμου. Η γυναίκα πήγε στο αστυνομικό φυλάκιο στην είσοδο για να πάρει τα λουλούδια που της έστειλε ο σύζυγός της και βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Η μητέρα δύο παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά. Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δεν κατάφεραν να τη σώσουν, μεταδίδει το NTV.

Ο Τζενγκίζ Τσοσκούν ήταν υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου, ο Χουσείν Τζανμάζ και ο Ατακάν Σαχίν Ερντογάν ήταν υπάλληλοι ασφαλείας.

Αργά το βράδυ ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε βάσεις Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ, ως αντίποινα στην επίθεση.

Σύμφωνα με την Άγκυρα σκοτώθηκαν 59 μαχητές. Κουρδικές πηγές λένε πως από τα χτυπήματα έχασαν τη ζωή τους 12 άμαχοι, ανάμεσα τους 2 παιδιά και 25 είναι οι τραυματίες.

Με αυτές τις εικόνες από τη δοκιμή του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους Καάν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να αντιστρέψουν το βαρύ κλίμα μετά την επίθεση στην καρδιά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.


Πηγή