Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει η ιστορία μιας δικηγόρου που έζησε 55 ημέρες στα χέρια της Χαμάς

Η 40χρονη δικηγόρος περιέγραψε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε, ενώ «κάθε στιγμή» φοβόταν για τη ζωή της.

«Μου έκανε συνεχώς ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου ενώ καθόταν δίπλα μου με το εσώρουχό του, σηκώνοντας το πουκάμισό μου, αγγίζοντάς με και ρωτώντας με συνεχώς πότε θα τελείωνε η περίοδός μου. Ήξερα πολύ καλά τι σκόπευε να κάνει και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το αποτρέψω. Ήμουν εντελώς αβοήθητη και όταν η επίθεση τελείωσε δεν μου επιτρεπόταν ούτε να κλάψω».

Το βίντεο της απαγωγής της 40χρονης δικηγόρου ήταν ένα από τα πρώτα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στις 7 Οκτωβρίου 2023, ημέρα της εισβολής, ήταν άρρωστη στο σπίτι της, στο κιμπούτς Κφαρ Αζά. Προσπάθησε να κρυφτεί όμως τα μέλη της Χαμάς την εντόπισαν.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της απαγωγής απεικονίζεται η μάχη της Σουσάνα και πώς ένας από τους τρομοκράτες την κουβάλησε στην πλάτη του για να την ακινητοποιήσει.

Όπως περιέγραψε ήταν αλυσοδεμένη και μπορούσε να κάνει πολύ λίγες κινήσεις.

«Ήμουν αιχμάλωτη, μόνη μου δεμένη από τον αστράγαλο με μια σιδερένια αλυσίδα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και έπρεπε να ζητήσω άδεια για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο. Σε αυτό το σπίτι κακοποιήθηκα σεξουαλικά από τον τρομοκράτη της Χαμάς που με κρατούσε. Με ανάγκασε να κάνω ντουζ και μπήκε στο δωμάτιο σημαδεύοντάς με, με το όπλο του. Ανέπνεε βαριά και είχε ένα τρομακτικό πρόσωπο».

Η Σουσάνα αποφάσισε να μιλήσει μπροστά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θέλοντας να κινητοποιήσει τις ισραηλινές αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν για τους τουλάχιστον 100 ομήρους που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.


Πηγή