Ασπρόπυργος: Σύλληψη 4 Ρομά που έκλεβαν μεταλλικές βέργες από τις γραμμές των τρένων

2 10 1 1.jpg

Συνελήφθη και εργαζόμενος στις γραμμές, που διευκόλυνε τις κλοπές έναντι αμοιβής

Ρομά δωροδόκησαν εργαζόμενο στις γραμμές του σιδηρόδρομου για να κλέψουν μεταλλικές βέργες, τις οποίες φόρτωσαν σε ένα μικρό φορτηγάκι.

Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί στην περιοχή του Ασπροπύργου, 3 άντρες, ηλικίας 22, 26 και 39 ετών, και 37χρονη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο πλαίσιο της περιπολίας τους εντόπισαν πλησίον σιδηροδρομικού δικτύου, στο οποίο πραγματοποιούταν εργασίες, όχημα με δύο επιβαίνοντες, φορτωμένο με σιδερένια αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από αυτό λίγο νωρίτερα.

Σε επακόλουθη έρευνα κατά μήκος του δικτύου εντόπισαν επιπλέον δύο άτομα να αφαιρούν μεταλλικά αντικείμενα από τις σιδηροδρομικές γραμμές και τους ακινητοποίησαν.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνελήφθη και ένας εργαζόμενος της εταιρείας υποστήριξης τεχνικών εργασιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε την αφαίρεση των παραπάνω αντικειμένων έναντι αμοιβής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Τα αντικείμενα που απέσπασαν κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Κατασχέθηκαν επιπλέον τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Ρομά πετροβολούσαν συρμό του ΟΣΕ στην Θήβα

Πριν από 3 μέρες ρομά πετροβολούσαν αμαξοστοιχία, σπάζοντας κάποια τζάμια. Σε αυτό το σημείο, στην αερογέφυρα 500 μέτρα από την Θήβα, ο ΟΣΕ επιχείρησε να σηκώσει μία μάντρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα, ωστόσο ο εργολάβος που το είχε αναλάβει έγκατέλειψε το έργο.

Ο εργολάβος έφυγε καθώς σε εκείνο το σημείο βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά, που δεν μπορεί να μπει ούτε η αστυνομία και επίσης, βρήκαν εκατοντάδες καλώδια με τα οποία γινόταν ρευματοκλοπή.

vradini.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr