Αλέξης Τσίπρας: Ηγετική εμφάνιση & μήνυμα για νέο φορέα στον προοδευτικό χώρο

Από το κατάμεστο θέατρο του Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ηγετική εμφάνιση έδωσε για πρώτη φορά ξεκάθαρο μήνυμα για την συγκρότησης ενός νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο.

«Το μόνο παρήγορο και ουσιαστικά ελπιδοφόρο είναι ότι κάτι αρχίζει σιγά σιγά να κινείται. Όχι σε επίπεδο πολιτικής αντιπολίτευσης. Εκεί ο ”κανένας” συνεχίζει να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αλλά σε επίπεδο κοινωνικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, ας έχουμε κατά νου, χωρίς κοινωνικές διεργασίες δε μπορεί να υπάρξει πολιτικό υποκείμενο αλλαγής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Η Όλγα Γεροβασίλη, αντιπρόεδρος Βουλής ανέφερε: «Είναι μια καλή αρχή ενός χρήσιμου διαλόγου. Γιατί χωρίς συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά».

«Το πρώτο βήμα που έχουμε μπροστά μας είναι ένας σοβαρός και αξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαστε καταλύτης και κινηματικών αντιστάσεων και πολιτικών συνεργασιών», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αίτημα για μια πανστρατιά προοδευτικών δυνάμεων είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ», σχολίασε και ο Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας του Ινστιτούτου ήταν σαφής λέγοντας ουασιαστικά ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και το ΠΑΣΟΚ μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ.

«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες, που δε μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως, λοιπόν και να μην αρκεί πια η πρόσθεση».

«Στόχος μας να εκφράσουμε εμείς την κοινωνία. Εμείς κοιτάζουμε εμείς πως κινούμαστε με την αυτονομία μας», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Με την συνδρομή 4 υπουργών των κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου και Τσίπρα, των κυρίων Δραγασάκη, Χριστοδουλάκη, Χουλιαράκη και της κας Κατσέλη ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε πλατφόρμα 4 αξόνων για τις οικονομικές πολιτικές του προοδευτικού χώρου.


megatv.com