ΔΥΠΑ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 15.000 άνεργους- Όλες οι λεπτομέρειες

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να “τρέξει” η ΔΥΠΑ δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης και απασχόλησης για 15.000 άνεργους.

Αναλυτικά:

-Πρώτο πρόγραμμα:  Αυτό αφορά  10.000 άνεργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άνεργους ηλικίας έως 39 ετών και οι συμμετέχοντες θα πάρουν επίδομα ύψους 400 ευρώ που θα παρακολουθήσουν 80 ώρες.

-Δεύτερο πρόγραμμα:  Αυτό αφορά την  εξατομικευμένη απασχόληση για περίπου 5.000 άνεργους με επιδότηση ανά θέση τα 1.100 ευρώ τον μήνα.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και  που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με το ποσό των 13.416 ευρώ για 12 μήνες, όπου θα επιχορηγείται το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Επίσης επισημαίνεται πως το ποσό των 22 εκατ. ευρώ που  θα χρηματοδοτηθεί αφορά την κατάρτιση 345 ωρών, εκ των οποίων οι 270 ώρες είναι θεωρητική κατάρτιση και οι 75 ώρες πρακτική άσκηση. Ενώ υποχρεωτική είναι η  συμμετοχή των ωφελούμενων σε όλες τις επιμέρους ενέργειες του έργου.

Η πρακτική άσκηση θα  γίνει σε επιχειρήσεις με ανάλογο αντικείμενο προς το περιεχόμενο της θεωρητικής κατάρτισης που θα παρακολουθήσει κάθε ωφελούμενος.

Οι δικαιούχοι πρέπει:

  • να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, να έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα. Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι να είναι απόφοιτοι γυμνασίου ή δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980 και να κατοικούν στις Περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Ενώ στο ποσό των 5 ευρώ ανέρχεται  το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης  και συνολικά όσοι μετάσχουν θα λάβουν το ποσό των 1.725 ευρώ.

 

 

 


enikonomia.gr