Σούπερ μάρκετ: Αυτή είναι η λίστα με τα 123 προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής από 6% έως 15%

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η λίστα με τους 123 κωδικούς προϊόντων που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής από 6% έως 15%, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ).

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τυποποιημένα τρόφιμα (όπως κριθαράκι, ντοματοχυμός, πυρηνέλαιο, μαργαρίνη) αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας (όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μαλακτικά, σαμπουάν)  και προϊόντα καθαρισμού σπιτιού. ​

Σημειώνεται δε πως τους κωδικούς αυτούς τους έστειλαν οι προμηθευτές και η βιομηχανία στα σούπερ μάρκετ  ύστερα από σχετική έκκληση που απηύθυνε ο  υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος σε αυτούς.  Παράλληλα επισημαίνεται πως  κάθε αλυσίδα λιανικής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει επιπλέον έκπτωση σε κάθε προϊόν της λίστας.

Ο πίνακας

Δείτε παρακάτω τον πίνακα για την πρωτοβουλία μείωσης τιμής:

 

Οι δηλώσεις του Θεωρικάκου

Για τη λίστα αυτών των προϊόντων μίλησε νωρίτερα και  ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του  ΣΚΑΙ. «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης: από τους επιχειρηματίες απαιτείται κοινωνική ευθύνη -και είναι καλή η πράξη με τη μείωση τιμών που ανακοίνωσαν, σημείωσε- η πολιτεία κάνει ελέγχους, παρά τις δυσκολίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι πολίτες θα πρέπει να αξιοποιούν τη δύναμη που έχουν αγοράζοντας από εκεί που τους συμφέρει» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Και συνέχισε λέγοντας πως  «αυτός ο συνδυασμός θα φέρει και άλλα αποτελέσματα. Αν θέλουμε να πηγαίνουμε μπροστά, πρέπει να παράγουμε καλύτερα και περισσότερα και να δώσουμε δυνατότητες στις νέες γενιές».

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Στο  θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος  στην ΕΡΤ . «Βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, έχουμε την προσδοκία ότι θα έχουμε περισσότερους ακόμα κωδικούς πολύ σύντομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Σούπερ Μάρκετ, φαίνεται ότι αυτοί θα ξεπεράσουν τους 600» είχε πει.

 

 


enikonomia.gr