Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά για άλλη μια νύχτα στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ισραηλινά μαχητικά χτυπούν για άλλη μια νύχτα στόχους της Χεζμπολάχ στα νότια προάστεια της Βηρυτού.

Οι εκρήξεις συγκλονίζουν την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ένα από τα πλήγματα είναι κοντά στο νοσοκομείο αλ Σαχέλ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε προαναγγείλει το χτύπημα, δείχνοντας μάλιστα κι ένα γραφικό για να αποδείξει πως κάτω από το νοσοκομείο, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα έκρυβε 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό.

«Θα αποκαλύψω έναν στόχο που δεν χτυπήσαμε, όπου η Χεζμπολάχ έχει εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά στο καταφύγιο του Χασάν Νασράλα. Πού βρίσκεται το καταφύγιο; Ακριβώς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σαχέλ. Στην καρδιά της Βηρυτού, στη Ντάχια», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι.

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Δεκάδες τραυματίες

Ο διοικητής του νοσοκομείου διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Από τους νυχτερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι… ανάμεσα τους και ένα παιδί. Δεκάδες τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, εκτοπισμένοι άμαχοι εξαιτίας των βομβαρδισμών, συγκρούστηκαν με στρατιώτες που τους έβγαλαν με τη βία από εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Βηρυτού στο οποίο είχαν καταφύγει.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός δεν εγκαταλείπει τις επιχειρήσεις και στην Γάζα.

Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Τζαμπάλια μετά από μια ακόμα επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Αυτές οι εικόνες δείχνουν άμαχους που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπάλια να εγκαταλείπουν το σημείο μετά από εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση.

«Σας μεταφέρουμε εικόνες από την γειτονιά Αλ Τζουρν. Ένα από τα τελευταία προσβάσιμα σημεία στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ακριβώς πίσω μου, έρχονται εκτοπισμένοι άμαχοι που ήταν ταμπουρωμένοι στα σχολεία του ΟΗΕ στο κέντρο της Τζαμπάλια», ανέφερε ο δημοσιογράφος, Μαχμούντ Αμπού Σαλάμα.

Η οργάνωση θα διοικείται προσωρινά από επιτροπή που θα εδρεύει στο Κατάρ

Κι όλα αυτά ενώ πηγές προσκείμενες στην Χαμάς λένε πως μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, η οργάνωση θα διοικείται προσωρινά από μια επιτροπή που θα εδρεύει στο Κατάρ, μέχρι να εκλεγεί κάποιος διάδοχος. Μάλιστα, άλλη πηγή της Χαμάς αποκάλυψε ότι τα ηγετικά στελέχη συζήτησαν την πιθανότητα να κρατήσουν μυστική την ταυτότητα του νέου αρχηγού για λόγους ασφαλείας. Η πρόταση όμως αυτή αποκλείστηκε.

Ο Άντονι Μπλίνκεν φτάνει στην Μέση Ανατολή για να προωθήσει ένα σχέδιο κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Πρώτος του προορισμός, το Ισραήλ.

Το MEGA στο Ισραήλ – Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Μέση ανατολή για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός


Πηγή