Αδιάθετα ακίνητα: Έρχεται νέα πρόσκληση από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε δήμους- Όλα όσα είπε η Ζαχαράκη

Έρχεται νέα πρόσκληση από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε ορισμένους δήμους για αδιάθετα ακίνητα. Δημιουργούμε συνεργασίες με τους δήμους για να αξιοποιήσουμε αδιάθετα ακίνητα, προσφέροντας επιδοτούμενα ενοίκια για νέους και ευάλωτες ομάδες είπε  η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή  της ΕΡΤ” Newsroom”

«Αυτή την εβδομάδα καλούμε τους ιδιοκτήτες από τον Δήμο Λεβαδέων και μέσα στην εβδομάδα καλούμε επίσης και ιδιοκτήτες από την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης- που είναι αρκετοί που είχαν τα διαμερίσματα τους στα προγράμματα  Εστία 1 και στο Εστία 2. Εμείς καλύπτουμε το ενοίκιο για τα 3 χρόνια  από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μένει ένας άνθρωπος σε ένα ακίνητο στο πλαίσιο του προγράμματος

καλύπτουμε εμείς  και κάποια έξοδα έτσι ώστε κάποιες επισκευές που πρέπει να γίνουν από την προηγούμενη στην τωρινή χρήση να εξασφαλιστούν  και βέβαια καλύπτουμε και την μεταφορά λογαριασμών ΔΕΚΟ .Προσπαθούμε να δώσουμε ολιστικές λύσεις »  συμπλήρωσε και επεσήμανε το υπουργείο επιδοτεί « όλο το ενοίκιο για 3 χρόνια. Και μάλιστα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού μπορεί να συνδεθεί και με εργασιακά προγράμματα ».

«Συνεργαζόμαστε με δήμους έτσι ώστε να καταγράψουν ακίνητα τα οποία έχουν και είναι αδιάθετα .. … κάποιο παλιό διαμέρισμα, ένα παλιό κατάστημα, ένας χώρος που  θα μπορούσε  να αξιοποιηθεί κυρίως για τη χρήση, για τους δημοσίους υπαλλήλους .Αυτό είναι πολύ μεγάλη ανάγκη κυρίως για νησιωτικούς δήμους, δυσπρόσιτους, ηπειρωτικούς  που θέλουν να προσελκύσουν και δημοσίους υπαλλήλους » τόνισε.

Για το πρόγραμμα Κάλυψη

Και μίλησε εκτενώς για το πρόγραμμα Κάλυψη. «Έχουμε συνεργασία με τους δήμους για το πρόγραμμα Κάλυψη.’Εχουμε συνεργασία με τους δήμους έτσι ώστε να δηλωθούν  αυτά τα οποία μπορούν να δηλωθούν και ένα απτό αποτέλεσμα συνεργασίας για να είμαστε πρακτικοί.. ήδη τρέχουμε με τη Θεσσαλονίκη ένα πρόγραμμα ανακατασκευής ανακαινίσεων διαμερισμάτων που ανήκουν στον Δήμο ή ανήκουν στο κράτος ή ανήκουν σε ιδρύματα. Έχουμε ήδη ανακαλύψει 28.. τα οποία θα ανακαινιστούν μέσα σε αυτό το χρόνο. Έχει γίνει ήδη ο διαγωνισμός .. έχει βρεθεί ο εργολάβος .Δίνουμε 700.000 ευρώ ως υπουργείο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και εκεί θα φιλοξενηθούν και πάλι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 


enikonomia.gr