Θεσσαλονίκη: 72χρονος φυλακίστηκε για ασέλγεια στα εγγόνια του & αποδείχτηκε πως ήταν σκευωρία

κΣύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος είχε κατηγορηθεί σε γενετήσιες πράξεις και βιασμό κατά των τριών εγγονιών του.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν το 2019 και αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση των δύο εγγονιών του από την ηλικία των 8 έως 15 ετών.

Ο 72χρονος προφυλακίστηκε αρχικά και στη συνέχεια αθωώθηκε. Στη συνέχεια ακολούθησε και άλλη καταγγελία, για βιασμό του τρίτου εγγονιού του.

Ωστόσο, πριν από 10 ημέρες, κι ενώ ο 72χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο εγγονός του αποκάλυψε στο δικαστήριο πως οι κατηγορίες είναι ψευδείς και πως ήταν σκευωρία που είχε στηθεί από τη μητέρα του, προκειμένου να παγιδεύσει τον ηλικιωμένο.

«Είναι μία υπόθεση που θα πίστευε κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένα τέρας. Αθωώθηκε για τα δύο του εγγόνια, ενώ προηγουμένως είχε κάτσει πολλούς μήνες φυλακή και κόντεψε να πεθάνει. Επτά ειδικοί ήρθαν και έκαναν πραγματογνωμοσύνη και μετά ο άνθρωπος αθωώθηκε», είπε στο MEGA ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης.

Σημειώνεται πως μετά το διαζύγιο των γονιών, την επιμέλεια των παιδιών είχαν οι παππούδες τους, γιατί οι γονείς είχαν κριθεί ακατάλληλοι για την ανατροφή τους. Ύστερα από 7 χρόνια εμφανίστηκε η μητέρα των παιδιών και ακολούθησαν οι καταγγελίες.


Πηγή