Ιτέα: Μετά τον καυγά δύο 12χρονων ήρθε και ο άγριος τσακωμός των γονέων τους

Την μία μέρα τσακώθηκαν άγρια, δύο 12χρονοι μαθητές εντός του γυμνασίου τους στην Ιτέα. Την επομένη, αντήλλαξαν βαριές κουβέντες και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, οι γονείς τους.

Αποτέλεσμα, πέντε συλλήψεις, των τεσσάρων γονέων των μαθητών και της διευθύντριας του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας είναι σοκαριστικά. Μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2024 οι συλλήψεις ανηλίκων παρουσίασαν αύξηση 46% και των γονέων για αδιαφορία ή και ενθάρρυνση παραβατικών συμπεριφορών 68,9%.

Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου συνελήφθησαν συνολικά 936 γονείς για ελλιπή εποπτεία των παιδιών τους, δηλαδή σχεδόν τέσσερις κάθε ημέρα.

«Είμαστε πάντα σε επιφυλακή»

Περιστατικά ξυλοδαρμών μέσα σε σχολεία, μαχαιρωμάτων και συστηματικού bulling καταγράφονται πλέον καθημερινά.

Παιδιά που φοβούνται να πάνε στο σχολείο. Όπως λένε μαθητές πλέον περπατούν κοιτώντας πίσω τους.

«Πάντα προσέχουμε και το σκεφτόμαστε όπου και να πάμε να είμαστε σε επιφυλακή προσέχουμε από όπου περνάμε ποιοι είναι γύρω μας ποιοι περνάνε τα πράγματα μας στις τσέπες μας», αναφέρουν μαθητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από το σύνολο των ανηλίκων που συνελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο για παραβατική συμπεριφορά το 25% είναι κάτω των 14 ετών.


Πηγή