H ατζέντα του Σαββάτου

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Μετά την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών από τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, η Super League ανοίγει την αυλαία της με τρεις αγώνες. Στις 17:00 ο Βόλος φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό, με την ομάδα της Μαγνησίας να έρχεται από την ανατροπή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ το “λιοντάρι” θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το 3-2 στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Συνέχεια στις 20:00 με το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό, σε μια αναμέτρηση που και οι δυο θέλουν το τρίποντο, καθώς κυνηγούν τις θέσεις που είναι κοντά στην πεντάδα. Τελευταίο παιχνίδι για το πρώτο αγωνιστικό σκέλος της 8ης αγωνιστικής, η Λαμία αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης στο “Αθανάσιος Διάκος” (20:30), με το σύνολο της Φθιώτιδας να ψάχνει την πρώτη του νίκη μετά από επτά αναμετρήσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ οι “Αρκάδες” έρχονται από την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία και την αποχώρηση του Κλοντ Μακελελέ.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Η δράση δεν σταματάει και το ενδιαφέρον όλο και μεγαλώνει στην δεύτερη εθνική κατηγορία, καθώς στις 15:00 για τον Νότιο Όμιλο η Κηφισιά αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη, με τους δυο συλλόγους να βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ την ίδια ώρα ο Πανιώνιος φιλοξενεί την ΑΕΚ Β’ για να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ Β’ θα “συναντήσει” τον Διαγόρα Ρόδου, με τους νησιώτες να έχουν ξεκινήσει προβληματικά την σεζόν, με μόλις δυο βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΑΓΓΛΙΑΣ: Γεμάτο το πρόγραμμα της Αγγλίας με αρκετούς απογευματινούς αγώνες. Η Τότεναμ με την Γούστ Χαμ θα “ζεστάνουν” τους φίλους της “στρογγυλής θεάς” στις 14:30 σε μια αναμέτρηση που το Λονδίνο θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον. Στις 17:00 συνεχίζονται τα παιχνίδια, με την Ίπσουιτς να φιλοξενεί την Έβερτον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Μπρέντφορντ. Την ίδια ώρα στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” η Νιουκάστλ κοντράρεται με την Μπράιτον και η Σάουθαμπτον με την Λέστερ, ενώ η Φούλαμ θέλει την νίκη στο “Κρέιβεν Κότατζ” με την Άστον Βίλα. Στις 19:30 η Άρσεναλ έχει επικίνδυνη αποστολή στην έδρα της μαχητικής Μπόρνμουθ, θέλοντας να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Η Γερμανία έχει αρκετούς αγώνες το μεσημέρι, καθώς στις 16:30 διεξάγονται πέντε αγώνες. Η Γκλάντμπαχ αντιμετωπίζει την Χάιντενχάιμ και η Μάιντζ βρίσκει στον δρόμο της την Λειψία. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα για την ίδια, καθώς έχει τρεις βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Οι αγώνες συνεχίζονται με την Φράιμπουργκ να βρίσκει στον δρόμο της Άουγκσμπουργκ, με την Χόφενχαιμ να στοχεύει στην νίκη με αντίπαλο την Μπόχουμ η οποία είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση με μόλις ένα βαθμό σε έξι αγώνες. Το τελευταίο παιχνίδι διεξάγεται στην Βαυαρία (19:30), με την Μπάγερν Μονάχου να φιλοξενεί την Στουτγκάρδη, έχοντας στόχο την νίκη και την διατήρηση της πρώτης θέσης.

ΛΑ ΛΙΓΚΑ: Η Ισπανία ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος με τέσσερις αγώνες, καθώς στις 15:00 η Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί την Εσπανιόλ. Στις 17:15 Οσασούνα και Μπέτις διασταυρώνονται με φόντο μια θέση στην πρώτη πεντάδα της La Liga και στις 19:30 η έκπληξη της περσινής σεζόν, Χιρόνα, αντιμετωπίζει την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στις 22:00 το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται με γηπεδούχο την Θέλτα και αντίπαλο της την Ρεάλ Μαδρίτης, με τους “μερένχες” να αγωνίζονται στην σκιά του σκανδάλου του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.

ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ: Στις 16:00 η Κόμο έχει στόχο την παραμονή της στο πρωτάθλημα και στην αναμέτρηση με την Πάρμα θέλει να ξεκινήσει να βάζει βάσεις για να το πετύχει. Την ίδια ώρα η Τζένοα φιλοξενεί την Μπολόνια, ενώ στις 19:00 η Μίλαν βρίσκει απέναντι της μια από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος την Ουντινέζε. Τέλος στις 21:45, η Γιουβέντους στο “Αλιάνζ Στέντιουμ” φιλοξενεί την Λάτσιο στο πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής, με την “γηραιά κυρία” να επιστρέφει μετά την ήττα ισοπαλία “σοκ” από την Κάλιαρι.

ΣΑΜΠΙΟΝΑ: Το πρόγραμμα της Ligue 1 είναι γεμάτο από αγώνες, καθώς στις 16:0 η Χάβρη φιλοξενεί την Λυών των πολλών προσώπων, ενώ την ίδια ώρα (18:00) διεξάγονται τρεις ακόμη αγώνες. Πιο συγκεκριμένα το Ναντ – Νις, το Οσέρ – Ρεμς και Τουλούζ – Ανζέρ, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι ματς ουραγών στην βαθμολογία της Γαλλικής κατηγορίας. Στις 21:45, η Μονπελιέ βρίσκει έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο στον δρόμο της, που ακούει στο όνομα Μαρσέιγ, καθώς είναι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αναζητώντας βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς χάνει έδαφος από τις θέσεις που μπορούν να την κρατήσουν στην Ligue 1.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην Greek Basket League το πρόγραμμα έχει τρεις αγώνες και μεταδίδονται από τα κανάλια της ΕΡΤ. Στις 17:00 (ΕΡΤ3) ο Άρης φιλοξενεί στο “Αλεξάνδρειο” τον αήττητο Προμηθέα Πατρών, με το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει ξεκάθαρο στόχο το 3/3, σε μια αρκετά δύσκολη έδρα με τους Θεσσαλονικείς να προέρχονται από δυο συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στις 18:00 (ΕΡΤSPORTS1) το Μαρούσι αντιμετωπίζει το Περιστέρι σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη οι οποίες έχουν βρει ρυθμό. Τελευταίο παιχνίδι για το πρώτο σκέλος της ημέρας (20:15, ΕΡΤ3), ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που φέρνει στις μνήμες ιστορικούς αγώνες του παρελθόντος.

ΒΟΛΕΪ: Πρεμιέρα για την Volley League Γυναικών, καθώς πέντε από τους έξι αγώνες διεξάγονται σήμερα. Στις 18:00, ο Άρης αντιμετωπίζει εντός έδρας τις Αμαζόνες, ενώ το Μαρκόπουλο φιλοξενεί την Λαμία, καθώς θέλει να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο την χρονιά, όπως την περσινή σεζόν που έφτασε μέχρι τα play off του πρωταθλήματος. Στις 19:00 ο ΑΟ Θήρας βρίσκει στον δρόμο του τον ΠΑΟΚ, με τις δυο ομάδες να έχουν ξεκάθαρο στόχο την είσοδο στην οκτάδα όπως και την περσινή σεζόν, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ έρχεται αντιμέτωπη με τον Πανιώνιο. Τέλος στις 20:30 ο “νεοφώτιστος” Μίλωνας έχει αρκετά δύσκολη αποστολή, καθώς κοντράρεται με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρσι έφτασε ένα παιχνίδι μακριά από τον τίτλο, δεχόμενος ολική ανατροπή από τον Παναθηναϊκό, χάνοντας τον τίτλο σε μια απίστευτη σειρά τελικών.


Πηγή