Ιστορικό, αλλά δύσκολο βράδυ για τον Κολοσσό

Το κλειστό της Καλλιθέας φιλοξένησε το παρθενικό ευρωπαϊκό ματς του Κολοσσού μπροστά στον κόσμο του, στο οποίο η ομάδα της Ρόδου έχασε με 71-47 από την ανώτερη Τενερίφη.

Οι Ροδίτες ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη ένταση και σκληράδα στο αμυντικό κομμάτι, περιορίζοντας το ομαδικό παιχνίδι για το οποίο φημίζεται η ομάδα του Τσους Βιντορέτα, η οποία βέβαια εκμεταλλευόταν το μέγεθός της για να δημιουργήσει φθορά με επιθετικά ριμπάουντ και κερδισμένα φάουλ. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με την Τενερίφη να επιστρέφει γρήγορα από το αρχικό 4-0 των γηπεδούχων και του Γκέρα και Σραμπ να πετυχαίονουν τους πρώτους εννιά πόντους της μέχρι το 9-9. Ο Οκόρο έκανε το 11-9, αλλά ακολούθησε ένα 6-0 σερί των φιλοξενούμενων, το οποίο σταμάτησε ο Γκάουντλοκ, διαμορφώνοντας το 13-15.

Οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυνατά στη δεύτερη περίοδο. Συνέχισαν να “χτυπούν” στο ζωγραφιστό με τον Σερμαντίνι να κυριαρχεί, αλλά ταυτόχρονο βρήκαν και ένα φονικό “όπλο” από την περιφέρεια στο πρόσωπο του Νταβίντ Κράμερ, ο οποίος μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά έβαλε 3/3 τρίποντα. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να ανοίξει η διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και στους 19 πόντους, με τον ασταμάτητο Σερμαντίνι να κάνει αρχικά το 19-38 και αργότερα το 21-40, σκορ με το οποίο οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο Κολοσσός δεν τα παράτησε και πρσοπάθησε να μειώσει την απόσταση κάτω από τους 20 πόντους. Ο Χατζηνικόλας έκανε το 28-44, ο Φιτιπάλντο με τρίποντο το 28-48 και ο Ντανουσεβίτσιους με δικό του μακρινό σουτ το 31-48. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ανταλλάσουν καλάθια μέχρι ο Σερμαντίνι να βάλει buzzer-beater στην τρίτη περίοδο για το 41-59. Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ισπανούς να καταφέρνουν να διευρύνουν λίγο ακόμα τη διαφορά τους.

Σερμαντίνι (17 πόντοι) και Φιτιπάλντο (13 πόντοι) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στους Ροδίτες, από τους οποίους διασώθηκαν οι Γκάουντλοκ (10 πόντοι) και Οκόρο (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-40, 41-59, 47-71.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.//ΑΦ


Πηγή