Σπουδαίο “διπλό” και 2Χ2 για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο LEN Champions League των ανδρών της υδατοσφαίρισης και μετά τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Πρίμορατς Κότορ (20-19 και 12-12 στη κανονική περίοδο) στη πρώτη αγωνιστική του θεσμού, σημείωσε ακόμη μία με εμφατικό μάλιστα τρόπο απέναντι στην ισπανική ομάδα με σκορ 15-8.

Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, με τους Ισπανούς να έχουν πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση και να τελειώνουν τις φάσεις, παίρνοντας το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο με σκορ 3-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως οι αθλητές του Χέρβο Κόλιανιν ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και έφεραν “τούμπα” το ματς (3-5) με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με τέσσερις διαφορετικούς Έλληνες σκόρερ (Νικολαΐδης, Δήμου, Γενηδουνιάς και Παπαναστασίου).


Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, δείχνοντας σοβαρότητα μέχρι το τέλος με τον Ντίνο Γενηδουνιά να ολοκληρώνει το παιχνίδι με πέντε τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Από πλευράς της η Σαμπαντέλ προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” ήταν σκληροτράχηλοι στην άμυνα τους.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4

Οι συνθέσεις:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτσε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο, Ρεντζούτο, Αβέρκα 1, Πέρεθ, Κορές, Μπούστος 2, Τεκλάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος.//Π.


Πηγή