Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία – Βίντεο τη στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε την ανατολική Τουρκία στις 10:46 το πρωί της Τετάρτης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Καλέ της Μαλάτιας και το εστιακό βάθος 10,07χλμ. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτιρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα.

«Ξυπνά» μνήμες από το 2023

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ δήλωσε, για τη σημερινή δόνηση, ότι «σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Κάλε / Μαλάτια. Βρίσκεται στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό έσπασε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Έλαζιγ το 2020. Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».


Πηγή