Αγρότης έχασε 60.000 ευρώ σε «επένδυση» – απάτη σε μάσκες κορωνοϊού

Πριν από 10 χρόνια ο Παναγιώτης Πένος, αγρότης στο επάγγελμα και θύμα της απάτης, είχε κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο λαχείο.

Τότε τον προσέγγισε ένας άνδρας, που του εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας. Αρχικά, ξεκίνησαν να συζητούν για την εκκίνηση διαδικασιών επενδύσεων πάνω στα φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ στη συνέχεια τον έπεισε να επενδύσει στις μάσκες κορωνοϊού.

«Άρχισε να εμφανίζεται με πολυτελή αυτοκίνητα και ως μεγάλος επιχειρηματίας, με μεγάλη οικονομική εμβέλεια», ανέφερε ο καταγγέλλων.

Ο αγρότης φαίνεται πως πείστηκε και κατέβαλλε τα χρήματα που χρειάζονταν για την επένδυση, η οποία βέβαια ήταν απάτη. Στο ενδιάμεσο, είπε ο κος Πένος, έκανε την εμφάνισή του και ένας δικηγόρος.

«Ήταν η ‘σιγουριά’ ότι υπάρχει μία εξασφάλιση», είπε.

Ακόμη, ο δικηγόρος, ο οποίος μπλεκόταν στην απάτη, του πρότεινε να επενδύσει σε ακίνητο – φιλέτο στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Και αυτή η επένδυση ήταν απάτη.

«Με πήγε πίσω ψυχολογικά και οικονομικά. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να βρω ένα δίκιο», είπε, καθώς συνολικά έχασε το ποσό των 60.000 ευρώ.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή. Ο δικηγόρος που εμπλέκεται στην απάτη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.


Πηγή