«Κιβωτός του Κόσμου»: «Πιστεύω στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου, θα τον αγιοποιήσουν στο τέλος» – Τι λέει στενός φίλος του

Την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, για πέντε περιπτώσεις που αφορούν σε κακοποίηση ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές της οργάνωσης, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ο επιχειρηματίας και στενός φίλος του πατρός Αντωνίου, Κώστας Λούλης μίλησε στην εκπομπή και υπερασπίστηκε τον ιερέα.

«Από αυτή την ιστορία έχει απονευρωθεί τελείως και πλέον είναι νεκρή και η έννοια της φιλανθρωπίας πανελλαδικά. Πιστεύω ακράδαντα στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου. Γκρεμίστηκε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό – κοινωνικό έργο που υπήρχε στην χώρα. Τώρα ο πατήρ Αντώνιο λειτουργεί σε μια εκκλησία στα Δερβενοχώρια. Είχα πάει και τον είχα δει. Ο άνθρωπος από την στιγμή που έχει πίστη, και εγώ το πιστεύω ότι έτσι όπως πάνε στο τέλος θα τον αγιοποιήσουν, αυτό θα γίνει», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Λούλης: «Τον έβλεπα από την αρχή πως εργαζόταν, με τι αυταπάρνηση, με όλη την ψυχή και προσέφερε ένα έργο τρομερό. Εννέα χιλιάδες παιδιά σε 25 χρόνια, από αυτά τα παραβατικά παιδιά που τώρα γίνονται ρεπορτάζ κάθε μέρα».

«Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στα δικαστήρια των ουρανών»

Πάντως σας λέω εγώ που έκανα μία πολύ μεγάλη δωρεά στην «Κιβωτό», ειλικρινά το λέω, έχω μετανιώσει πάρα πολύ γιατί έδωσα δύο ακίνητα τόσο μεγάλης αξίας και τελικά ας πούμε πήγαν…στράφι. Τίποτα, έπρεπε να ήταν εκεί 100 παιδιά. Το ένα είναι τώρα εντελώς κλειστό, και το άλλο έχει 8 παιδιά. Τα δικαστήρια που βρίσκονται εδώ, εντάξει τα σέβομαι, την δικαιοσύνη αλίμονο, αλλά σε εκείνα που έχω τυφλή εμπιστοσύνη, που θα αποδώσουν, είναι τα δικαστήρια των ουρανών και εξάλλου τι θα κάνουν; Θα τον σουβλίσουν; Τι έκανε ο πατέρας Αντώνιος;», κατέληξε αναφερόμενος στην δικαιοσύνη αλλά και στην θρησκεία.


Πηγή