ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη με αποδοκιμασίες, βρισιές και διαπληκτισμούς

Η συνεδρίαση άρχισε με καθυστέρηση δυόμιση ωρών μέχρι να φτάσει το τελευταίο μέλος για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 148 με τον οποίο θα επιτυγχάνονταν απαρτία.

Το όργανο ήταν χωρισμένο σε τρία στρατόπεδα. Τη λεγόμενη «ΚΕ Κασσελάκη» που απέχει από τη διαδικασία και τις πλευρές της πλειοψηφίας και του Παύλου Πολάκη.

Η απόφαση για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές υπερψηφίστηκε από 138 μέλη της ΚΕ (επί 151 παρόντων) και με βάση αυτή ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι «87» θεωρητικά στηρίζουν τον Σωκράτη Φάμελλο.

Σύντομα μάλιστα μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου να έχουμε και μία άλλη υποψηφιότητα που πιθανόν να δημιουργήσει ανατροπές. Οι «87» ωστόσο δεν είναι συσπειρωμένοι ως προς την στήριξη του Φάμελλου.

Οι Kasselistas καταλογίζουν στον Νίκο Παππά ότι έγινε πρόεδρος της ΚΟ, και στην συνέχεια τον «πούλησε» και πήγε στο άλλο στρατόπεδο.

Από την άλλη πλευρά είναι  ο Παύλος Πολάκης που δεν πήγε στην ΚΕ, ωστόσο τα στελέχη που τον στηρίζουν παρευρέθηκαν για να σχηματιστεί απαρτία και να μην περάσει η πρόταση Κασσελάκη.

Στο Συνέδριο στις 8-10 Νοεμβρίου αναμένεται να κριθεί αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος.

Διίστανται ωστόσο οι απόψεις σχετικά με το εάν θα είναι αμετάκλητη η απόφαση για τον Στ. Κασσελάκη. Οι μεν λένε ότι η απόφαση της ΚΕ ειναι μόνιμου χαρακτήρα, άλλοι λένε ότι το ανώτατο Όργανο είναι το Συνέδριο.

Μέχρι 24 Οκτωβρίου κατατίθενται οι υποψηφιότητες, το Συνέδριο την επικυρώνει.


Πηγή