Απόστολος Γκλέτσος: «Αν βγω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψω τον Κασσελάκη»

Αποκλείστηκε από τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, με 138 ψήφους η Κεντρική Επιτροπή έθεσε εκτός της κούρσας την υποψηφιότητα Κασσελάκη, με τον ίδιο να τονίζει με νόημα πως «η φωνή μας είναι το Συνέδριο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-8 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο MEGA ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Γκλέτσος, ανέφερε πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη και δημοκρατική.

«Χθες δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να κάνει η Κεντρική Επιτροπή από την εν γένει συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη τους 11 μήνες που ήταν πρόεδρος σε ένα άλλο κόμμα, γιατί δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μη πολιτική του διαδρομή αυτούς τους 11 μήνες οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα να μην έχουν άλλη επιλογή. Έκαναν αυτό που έπρεπε, κατά τη γνώμ μου».

«Κι εγώ θα ήθελα να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, για να πάρει την απάντησή του από τη βάση και θα την πάρει και στο συνέδριο. Είμαι σίγουρος ότι κάναμε το σωστό. Όταν άκουγα το πρωί τον Άδωνι Γεωργιάδη να μας ψέγει πως δεν έχουμε δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Δημοκρατία έχει να κάνει με την πελιοψηφία, όχι με το να κάνει ότι θέλει ο καθένας».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ως επικίνδυνο για την Αριστερά.

«Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αυτό που περιμέναμε. Αυτούς τους 11 μήνες άλλο περιμέναμε κι άλλο μας ήρθε. Από την αρχή τον πιστέψαμε, τον θέλαμε, περιμέναμε να δούμε ήλιο και είδαμε νύχτα. Μίλησε για μαύρα ταμεία στο κόμμα που τον έκανε πρόεδρο. Με χωρίζει χάος από τον Κασσελάκη. Αν βγει πρόεδρος θα φύγω. Αν βγω εγώ πρόεδρος, την επόμενη ώρα διαγράφω τον Κασσελάκη, γιατί είναι επικίνδυνος για το κόμμα και την Αριστερά».

Για τις δηλώσεις του για τους μετανάστες & τις ιερόδουλες

Την ίδια στιγμή σάλο έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Απόστολου Γκλέτσου, σύμφωνα με τις οποίες κάνει λόγο για «εξυπηρέτηση» των μεταναστών με την εισαγωγή ιερόδουλων από την χώρα προέλευσής τους.

«Φέρνουν διάφορους μετανάστες και τους λένε “περάστε στη χώρα” και δεν φροντίζουν το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε σε οίκο ανοχής. Όταν η τεστοστερόνη βγαίνει από τα αυτιά, γίνεται όπλο» ανέφερε στις δηλώσεις του.

«Είναι μία σκληρή πραγματικότητα που ισχύει δυστυχώς. Υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι που είναι μετανάστες, τους οποίους στους οίκους ανοχής – για λόγους που δεν θα τους εξετάσουμε τώρα – δεν τους δέχονται. Τι πιο σωστό, τι πιο ανθρώπινο, τι πιο αριστερό να φροντίσει η πρεσβεία να φέρει από τη χώρα τους ιερόδουλες», εξήγησε στο MEGA, δηλώνοντας πως εάν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε εξέταση των δηλώσεών του θα το αποδεχτεί.


Πηγή