Έλον Μασκ: Παρουσίασε τα νέα θαύματα της τεχνολογίας

Ο Ίλον Μασκ επιμένει. Αν και δεν έχει άδεια για δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο, λέει πως στην επόμενη τριετία θα βγάλει στην αγορά το ρόμποταξι.

Ένα ηλεκτρικό όχημα χωρίς οδηγό με πλήρη αυτό- οδήγηση μη εποπτευόμενη.

«Θα περάσουμε από την εποπτευόμενη πλήρη αυτο- οδήγηση στην μη εποπτευόμενη πλήρη αυτο-οδήγηση, όπου το αυτοκίνητο… θα μπορούσες να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις στον προορισμό σου», δήλωσε ο Μασκ.

Μετά την θεατρική παρουσία του στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ο Έλον Μασκ με αυτοκρατορική εμφάνιση στα στούντιος της Γουόρνερ στο Λος Άντζελες παρουσίασε τα νέα προϊόντα της Tesla.

Το ρoμποταξί, χωρίς τιμόνι και πεντάλ, θα κοστίζει γύρω στις 30.000 δολάρια ή 27.500 ευρώ, αν προτιμάτε. Ισχυρίζεται ότι το ρομποταξί θα είναι 10 – 20 φορές ασφαλέστερο από ένα όχημα που οδηγείται από άνθρωπο.

Aυτόνομο Mini-van

Ο ιδρυτής της Tesla παρουσίασε και το robovan, ένα αυτόνομο όχημα που μπορεί να μεταφέρει 20 επιβάτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό ανθρωποειδών ρομπότ με την ονομασία Optimus που μια μέρα θα μπορούν να βοηθούν στο νοικοκυριό και να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.

Πάντως, ο Μασκ στηρίχθηκε στην εικόνα και δεν έδωσε χρονοδιαγράμματα και άλλα στοιχεία για το ρόμποβαν και το ανθρωποειδές Optimus.


Πηγή