Κέρκυρα: Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα των εφοριακών

Για τουλάχιστον πέντε μήνες τα πέντε μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα δρούσαν ανεξέλεγκτα. Εκβιασμοί και δωροληψίες με μοναδικό σκοπό να αποσπούν χρήματα από φορολογούμενους.

Ο πυρήνας του κυκλώματος αποτελούνταν από τον Υποδιευθυντή, τρεις υπάλληλους της εφορίας και έναν λογιστή. Άνθρωπος «κλειδί» φέρεται να είναι ο λογιστής, ο οποίος έφερνε τις πληροφορίες στους εφοριακούς για τις φορολογικές υποθέσεις επιχειρηματιών και ιδιωτών.

Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθούν ξανά στον ανακριτή οι 5 συλληφθέντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενοι στη δικογραφία είναι 9. Οι 5 εφοριακοί, δύο λογιστές και δύο επιχειρηματίες για δωροδοκία.

Οι διάλογοι «φωτιά»

Διάλογοι φωτιά από τις συνομιλίες του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε μία συνομιλία ο υποδιευθυντής αποκαλύπτει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Υποδιευθυντής: Και έχουμε πει σ’ αυτούς 40 έτσι;

Επόπτης: 30 είχαμε πει. Δεν είχε οριστεί ακόμα.

Υποδιευθυντής: Είχε πει 30 αυτός μετά είχαμε πει να τα ανεβάσει λίγο πιο πάνω.

Υποδιευθυντής: Εγώ να γεμίσω την τσέπη μου θέλω, το έχω πει. Δεν με ενδιαφέρει λέω κάντε ότι θέλετε στα @@ μου της λέω. Εγώ να ‘χω τα παιδιά τα δικά μου θέλω ευχαριστημένα και να ‘μαι και εγώ ευχαριστημένος συνεννοηθήκαμε;

Υποδιευθυντής: Πες της θα μου το αφήσεις εδώ, γράψε απ’ έξω «ισοζύγιο», «ισοζύγια-παραστατικά», βάζει τα λεφτά της στον φάκελο στα φέρνει εκεί πέρα, τον αφήνεις πάνω στο γραφείο σου, δεν τον αγγίζεις καθόλου εσύ. Τον αφήνεις επάνω για δύο μέρες.  Δεν τον πειράζεις καθόλου, αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο, που δεν υπάρχει (ακατάληπτο) να εμφανιστούνε, όταν ο φάκελος δεν έχει βρεθεί στο συρτάρι, που βρέθηκαν τα λεφτά;

Υποδιευθυντής: Ρε συ δεν υπάρχει περίπτωση.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για την υπόθεση

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα» για την υπόθεση.

«Είναι ένα μεγάλο κύκλωμα που εξάρθρωσε το Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Το κύκλωμα έχει αρχηγό, διαμεσολαβητή, λογιστή. Βρέθηκαν στο γραφείο του λογιστή 45.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Τρεις κατηγορούμενοι επιχειρηματίες επειδή έδωσαν χρήματα κατηγορούνται για πλημμελήματα. Τελευταία έχουμε πολλές επιτυχίες στην αστυνομία και ο κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται πως υπάρχει διαφθορά μπορεί να το καταγγείλει στο Εσωτερικών Υποθέσεων όπου κρατείται και η ανωνυμία».


Πηγή