ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» η συνάντηση των 5 υποψήφιων προέδρων

Μετά από μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων και αφού ανταλλάχθηκαν βαριές ύβρεις με απειλή ακόμη και παρέμβασης εισαγγελέα, οι 5 υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη επιχειρείται να καθίσουν όπως όλα δείχνουν στο ίδιο τραπέζι.

«Ναι» Κασσελάκη για τη συνάντηση των 5 υποψήφιων προέδρων

Τη συνάντηση προτάθηκε να συντονίσουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης.

Ο κ. Πολάκης λέει «όχι» στη διαγραφή Κασσελάκη και επιχειρεί να τον βάλει και επί της ουσίας στην κούρσα ηγεσίας απέναντι του.

«Δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφεί. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Φάμελλος: «Σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος μπορώ να συμμετέχω»

Ο Σωκράτης Φάμελλος μαζί με τις 117 υπογραφές που κατέθεσε στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η συνάντηση να διεξαχθεί αφού πρώτα ανάψει το πράσινο φως η Πολιτική Γραμματεία με δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποσύρει το εξώδικο που έστειλε στο ίδιο το κόμμα.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της ”διαπλοκής”, απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο. Προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις».

Η απάντηση Γκλέτσου & Φαραντούρη

Στο κάλεσμα Πολάκη για τη συνάντηση των 5 απάντησαν ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νίκος Φαραντούρης.

«Η πολιτική αντιπαράθεση όταν παίρνει ποινική διάσταση εκφυλίζεται. Με βρίσκει απέναντι. Έστω και την ύστατη στιγμή θα μπορούσαν όλα αυτά να ανακληθούν», είπε ο Ν. Φαραντούρης.

Η πλευρά Κασσελάκη πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω από το μείζον ζήτημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του κ. Κασσελάκη μετά τη διαρροή και δημοσιοποίηση στοιχείων του πόθεν έσχες του στην Εφημερίδα των Συντακτών την ώρα που κορυφαία στελέχη κρατούν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην πρόεδρου.

«Ο άνθρωπος ούτε αγαπάει το κόμμα του, ούτε το χώρο. Είναι ξένο σώμα με τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Επομένως καλό θα ήταν να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ. Ας κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν θα κάνουν ποτέ Συνέδριο ε αυτό το κόμμα;; Δεν θα ακουστεί ποτέ η βάση σε αυτό το κόμμα. Αν δεν τον αφήσουν οι ψηφοφόροι θα μας δείξουν το δρόμο», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση των «5» πρέπει να γίνει μέσα στην εβδομάδα διαφορετικά η πλευρά της πλειοψηφίας είναι αποφασισμένη να βάλει θέμα διαγραφή του στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Περιοδεία Κασσελάκη στη Νέα Σμύρνη

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη, όπου είχε συνομιλίες με πολίτες. Στα «πηγαδάκια» που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης είπε μεταξύ άλλων: «πρέπει να κατευνάσουμε τους τόνους», «θα πάμε στη κάλπη, βρέξει χιονίσει και μετά το κόμμα θα είναι της βάσης. Θα συμμετέχετε για να αναδείξετε εσείς αυτά που θέλετε. Πρώτο βήμα είναι το Συνέδριο».


Πηγή