Τσάπαλος: «Βροχή» οι καταγγελίες στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ «Appodixi»-Τι είπε για τους φόρους

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες των πολιτών στην εφαρμογή  της ΑΑΔΕ «Appodixi» για πλαστές αποδείξεις επιχειρήσεων.  « Εδώ λοιπόν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 190.000  καταγγελίες .Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί εδώ και 2  χρόνια .Δεν είναι από 190.000  πολίτες. Πολλοί πολίτες έχουν καταγγείλει περισσότερες από 9 φορές  εκ των οποίων οι  89.400 είναι επώνυμες» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Action 24.

Kαι πρόσθεσε πως η πλειονότητα των αποδείξεων είναι έγκυρες αλλά και τα πρόστιμα είναι πολλά στις υποθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί μετά τις καταγγελίες.

Για την εφαρμογή «Appodixi»

Επίσης μίλησε εκτενώς για την εφαρμογή «Appodixi». «Πολύς κόσμος  σήμερα δεν γνωρίζει πως υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το κινητό του να κατεβάσει την εφαρμογή«Appodixi» και να μπορεί με αυτόν τον τρόπο να σκανάρει  τις αποδείξεις που λαμβάνει από τα καταστήματα που πηγαίνει και μετά από λίγη ώρα να βλέπει κατά πόσο είναι έγκυρες ή όχι»  είπε.

Ενώ όσον αφορά τη  μείωση του κενού ΦΠΑ (VAT Gap) είπε πως   ότι έχει πέσει από το 30% το 2017 στο 15% το 2022 και ότι «αυτό που εκτιμούμε και η ΑΑΔΕ το ξέρει, αυτό το ποσοστό το 2023 και το 2024 θα έχει πέσει κάτω από 10%».

«Όσο μειώνουμε τη φοροδιαφυγή  τόσο θα αυξάνονται και τα περιθώρια μείωσης των περαιτέρω  των φορών , των φορολογικών συντελεστών αλλά και των ενισχύσεων » είπε μεταξύ άλλων.


enikonomia.gr