Μέση Ανατολή: Ένας χρόνος μετά την σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova

Ο χρόνος πάγωσε. Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Οκτωβρίου 2023.

Ώρα 6.29 πρώτα λεπτά.

Εκατοντάδες νέοι χορεύουν αμέριμνοι στο φεστιβάλ Supernova όταν στον ουρανό εμφανίζονται τα πρώτα ανεμόπτερα που μεταφέρουν τους ενόπλους της Χαμάς.

Σε λίγα λεπτά η χαρά είχε μετατραπεί σε φόβο και οι ένοπλοι της Χαμάς άρχισαν να σπέρνουν τον θάνατο.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους επιζώντες της σφαγής από τη Χαμάς

Ο Μπένιαμιν Χαμίν με την κοπέλα του είναι δύο νέοι που επέζησαν από το εφιαλτικό σκηνικό της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκαν στην συναγωγή ισραηλίτικης κοινότητος Αθηνών Μπεθ Σαλόμ και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν ένα χρόνο πριν

«Ήταν ακριβώς 6.29 τα ξημερώματα και ακριβώς μετά από μία ώρα έφταναν πλέον οι τρομοκράτες στην περιοχή. Προσπαθούσαμε να διαφύγουμε, δε θέλαμε να κρυφτούμε κάπου γιατί φοβόμασταν μη μας ανακαλύψουν. Προτιμήσαμε να περπατάμε συνεχώς και περπατούσαμε επί τεσσεράμισι ώρες», δήλωσε επιζών της επίθεσης

«Η διαδικασία της απόδρασής μας, ήταν μια διαδικασία που πήρε πολλές ώρες, δεν ήταν μια διαδικασία που πήρε λίγη ώρα. Προσπαθήσαμε να διαφύγουμε με το αυτοκίνητο. Διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και αναγκαστήκαμε να φύγουμε και να περπατήσουμε με τα πόδια», ανέφερε άλλη επιζήσασα από την τραγική εκείνη μέρα.

«Είναι ένας πόλεμος που μας επιβλήθηκε και σκοπεύουμε να τον κερδίσουμε. Θα τον κερδίσουμε επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη για την Μέση Ανατολή, επειδή θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νόαμ Κάτζ, πρέσβης του Ισραήλ.

Οι στιγμές διασκέδασης που μετατράπηκαν σε κόλαση

Ανάβουν κεριά στις ψυχές των ανθρώπων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Οι στιγμές της επίθεσης έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη των επιζώντων.

«Δεν θα διασκεδάσουμε μαζί ποτέ ξανά. Ποτέ. Πραγματικά, ήταν μια κόλαση./ Νεκρά κορμιά παντού. Ήταν σφαγή, μας κατακρεούργησαν εκεί», ανέφερε άλλος επιζών.

Με τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους που χάθηκαν στην επίθεση των ενόπλων της Χαμάς επέστρεψαν στο κιμπούτς Μπεερί κάτοικοι που επέζησαν.

Πολλοί περιμένουν την επιστροφή όσων βρίσκονται ακόμη όμηροι στα χέρια των εξτρεμιστών.


Πηγή