Βία ανηλίκων: «Του δώσανε μπουνιές από κάτω του παιδιού» – Σοκ από τον ξυλοδαρμό 4χρονου σε σχολείο

Στην πραγματικότητα ήταν ακόμη ένα θύμα βίας ανηλίκων. Όταν η μητέρα μετέβη στο σχολείο, διαπίστωσε ότι η πραγματική εικόνα του γιου της δεν είχε καμία σχέση με την ήπια περιγραφή που φέρεται να της έδωσε το σχολείο. Είδε ότι έλειπαν τα τέσσερα μπροστινά δόντια του 4χρονου παιδιού της.

«Όταν παρέλαβα το παιδί μου τα ούλα του ήταν κατάμαυρα. Το παιδί μού είπε ότι τον χτύπησαν δύο μεγαλύτερα παιδάκια. 5 χρόνων μέσα στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος. Είναι μικρότερος και επειδή έχει και αυτισμό, υποτίθεται ότι υπάρχει παράλληλη υποστήριξη η οποία ακόμα δεν ξέρω πού ήταν», είπε η μητέρα του παιδιού.

Η γυναίκα, μόλις παρέλαβε το παιδί από το σχολείο, το πήγε κατευθείαν στον οδοντίατρο ο οποίος διέγνωσε κάταγμα και έκρινε πως έπρεπε να αφαιρεθούν τα δόντια. Όπως καταγγέλλει στο MEGA, η επούλωση των τραυμάτων θα πάρει 3 χρόνια.

«Θερίζουμε ό,τι σπείραμε»

Αναφερόμενη στο θέμα, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, λέει:

«Ήρθε η στιγμή που θερίζουμε ό,τι σπείραμε. Η βία των ανηλίκων είναι άμεσα σχετική με τη βία των ενηλίκων. Εδώ μιλάμε σίγουρα για συμπεριφορές τις οποίες μιμούνται τα παιδιά, μιλάμε σίγουρα για παραμέληση ανηλίκων».

Όπως λέει η ίδια:

«Βλέπω και στο σπίτι καθεστώς αόρατης βίας που έχει να κάνει με την παραμέληση του παιδιού που το αφήνεις με ένα τάμπλετ και ανεξέλεγκτο παρακολουθεί οτιδήποτε και από την άλλη τα παιδιά μπορεί να μεγαλώνουν σε έναν περιβάλλον νευρικής υπερπροστασίας που είσαι από πάνω του συνέχεια και το καταπιέζεις. Όταν δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και αποδοχή από το σπίτι, το παιδί λειτουργεί με τρόπους που είναι ανεξέλεγκτοι».

Από την πλευρά του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Η γυναίκα μου το είδε και έβαλε τα κλάματα, του έσπασαν τα δόντια, του έσπασαν τα μούτρα του παιδιού. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο μέσα σε παιδικό σταθμό όπου με όλη την ησυχία του ο κάθε γονέας εμπιστεύεται το παιδί του σε κάποια χέρια».

«Του δώσανε μπουνιές από κάτω του παιδιού και του έσπασαν τα δόντια μέσα στη ρίζα», σημειώνει.


Πηγή