Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας μετά από «θρίλερ»

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τους πολίτες που ψήφισαν», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με μία λιτή δήλωση και τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του ο Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την νίκη του στο πρώτο γύρο της εσωκομματικής μάχης, δήλωσε βέβαιος ότι η διαδικασία θα βγάλει νικητή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τερμάτισε πρώτος στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής κούρσας για τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό  29,64%, και μία διαφορά 8 μονάδων από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος έκοψε δεύτερος το νήμα, με ποσοστό 21,41 %.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ήρθε τρίτος, με μία διαφορά μόλις 858 ψήφων.

«Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Στο «νήμα» κρίθηκε η δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο

Δούκας και Γερουλάνος έδωσαν σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση, με το αποτέλεσμα να κρίνεται τελικά μετά τις 12 χθες τα μεσάνυχτα. Όταν ο νικητής της δεύτερης θέσης ήταν πλέον ορατός, ο Παύλος Γερουλάνος, προσήλθε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

«Η απόφαση των μελών είναι απολύτως σεβαστή, θερμά συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο», υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τερμάτισε τέταρτη στην κούρσα για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 19,52%  αλλά ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις, όταν ξεκαθάρισε για την ίδια το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως είπε, αυτή η διαδικασία θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ πιο δυνατό.

«Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Κατρίνης: «Το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες»

Χαμογελαστός έφτασε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην επόμενη ημέρα μετά τον πρώτο γύρο.

«Το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες που θα ψηφίσουν «ελεύθερα και ανεπηρέαστα», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Γιαννακοπούλου: «Να μην απογοητευτούν οι 300.000 ψηφοφόροι»

Τελευταία στην κούρσα της διαδοχής τερμάτισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε αμφισβητήσει εξαρχής τον Νίκο Ανδρουλάκη, θέτοντας θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, η χθεσινή ημέρα, ήταν «μέρα νίκης» για το ΠΑΣΟΚ.

«Μέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς. Ευθύνη όλων είναι να μην απογοητευθούν οι 300.000 ψηφοφόροι. Θα δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικότερα, ψήφισαν 303.223 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 301.272.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέσπασε 89.288 ψήφους (29,64%)

Ο Χάρης Δούκας 64.490 (21,41%)

Ο Παύλος Γερουλάνος 63.632 (21,12 %)

Η Άννα Διαμαντοπούλου 58.809 (19,52%)

Ο Μιχάλης Κατρίνης 18.163 (6,03%)

Και η Νάντια Γιαννακοπούλου 6.890  (2,29%)

Ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, με τους Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη και Γιαννακοπούλου να μην έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους για το ποιόν από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξουν.


Πηγή