Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στη νότια Βηρυτό – Οι εκρήξεις συγκλονίζουν την πρωτεύουσα

Οι εκρήξεις συγκλονίζουν όλη την πρωτεύουσα. Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει έντρομος. Τα αεροπλάνα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο εν μέσω εκρήξεων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως χτύπησαν σημεία που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Στο διάγγελμα του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποιεί.

«Να είστε σίγουροι. Το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να κερδίσει τη μάχη. Για χάρη μας και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Την ίδια ώρα, επεκτείνονται και οι χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο έδαφος του Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός δίνει εικόνες από τούνελ της Χεζμπολάχ που λέει πως ανακάλυψε στο νότιο Λίβανο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ισραηλινοί στρατιώτες κατέστρεψαν 250 μέτρα στοών που χρησιμοποιούσε η φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση για να κρύβει εξοπλισμό και να εξαπολύει επιθέσεις.

Το Ισραήλ δεν ξεχνά λεπτό και το μέτωπο κατά της Χαμάς στην Γάζα. Και εκεί οι επιθέσεις δεν σταματούν στιγμή.

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν τέμενος δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στην περιοχή Ντειρ αλ Μπάλαχ. Πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ανάμεσα τους και παιδιά.

Ο πόλεμος της διπλωματίας

Από το Παρίσι, ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά να σταματήσουν οι μεταφορές όπλων προς το Ισραήλ.

«Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε μια άλλη επιλογή και ανέλαβε αυτήν την ευθύνη, ιδίως για τις χερσαίες επιχειρήσεις σε λιβανικό έδαφος. Αν ζητούμε κατάπαυση του πυρός, αυτό που είναι συνεπές είναι να μην παρέχουμε όπλα πολέμου. Και νομίζω ότι αυτοί που τα προμηθεύουν δεν μπορούν να ζητούν κάθε μέρα κατάπαυση του πυρός και να συνεχίζουν να τα προμηθεύουν».

Η οργισμένη απάντηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν αργεί να έρθει.

«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και ορισμένοι άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους. Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούθι, στη Χαμάς και σε άλλους αντιπροσώπους της; Φυσικά και όχι».

Κι όλα αυτά ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως δεν γνωρίζουν ακόμα πώς και πότε το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν για την επίθεση με 200 πυραύλους.


Πηγή