ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την προέδρου – Στα 3 ευρώ η συμμετοχή

Τα εκλογικά τμήματα είναι 940 ενώ το αντίτιμο είναι στα 3 ευρώ, ωστόσο η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο με μετρητά και όχι με POS.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07.00 το πρωί.

Τα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε η ΕΔΕΚΑΠ, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής της εσωκομματικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του κόμματος ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον πρώτο γύρο, ενώ για τον δεύτερο γύρο -εφόσον αυτός χρειαστεί- δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2007 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής της πλατφόρμας πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Το σχόλιο του διευθυντή τη της εφ. «ΤΟ ΒΗΜΑ», Περικλή Δημητρολόπουλου, για τις πολιτικές εξελίξεις

Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κλείνουν στις 19.00

Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ: Από νωρίς στις κάλπες – «Είμαι ευτυχής που συμμετέχω στην διαδικασία, έχω προσδοκίες»

«Είναι ενδιαφέρουσα η διαδικασία που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ»



Ο πολιτικός αναλυτής, Λευτέρης Κουσούλης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Είναι ενδιαφέρουσα η διαδικασία που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Έχει ενδιαφέρον το εύρος της συμμετοχής, το πρόσωπο που θα εκλεγεί και εάν μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τον εαυτό του.  Το ερώτημα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπερβεί το εμπόδιο του εαυτού του και να ενισχύσει την εκλογική του επιρροή. Αυτό είναι το ερώτημα».


Πηγή