Πρόκριση στους ομίλους του Champions League για Βουλιαγμένη και Άλιμο, αποκλεισμός για Πανιώνιο

Σπαντάου-Βουλιαγμένη 7-18

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Βουλιαγμένη τις υποχρεώσεις της στο Βερολίνο και τον 5ο προκριματικό όμιλο του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ο ΝΟΒ, που με τη νίκη του επί της Βίντεξ Ντονκ το πρωί είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων, αλλά και την πρωτιά στο γκρουπ, επιβλήθηκε εύκολα και της οικοδέσποινας Σπαντάου με 18-7 και πλέον επιστρέφει στην Αθήνα, περιμένοντας την κλήρωση των «16», καθώς και την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα της Κικής Λιόση δεν χρειάστηκε καν να… πατήσει το γκάζι, αφού η διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό της ήταν μεγάλη. Με όπλο την άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση, η Βουλιαγμένη πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελευθερία Φουντωτού με πέντε γκολ και ακολούθησε η Κίτι Λιν Γιάουστρα με τέσσερα, ενώ πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και οι νεαρές πολίστριες του ΝΟΒ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Σπαντάου): 1-4, 1-3, 2-7, 3-4

Η σύνθεση της Βουλιαγμένης: Κοτσιώνη, Καπετοπούλου 1, Καλογεροπούλου 1, Φουράκη 2, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Φουντωτού 5, Κρασσά 1, Γιάουστρα 4, Ανδρεάδη 1, Μουλχάουτσεν 1, Αγγελίδη, Καρύτσα

Τενερίφε Ετσεϊδε-Άλιμος 9-20

Ο Άλιμος «σφράγισε» την πρόκρισή του -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών, μετά την εύκολη νίκη του με 20-9 επί της ισπανικής Τενερίφε Ετσεϊδε, για την 4η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου, που διεξάγεται στην Πάντοβα της Ιταλίας. Η πολύ ενισχυμένη φέτος ομάδα του Πάνου Βέργου δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και, έχοντας πλέον στο… τσεπάκι το εισιτήριο για τους «16», θα κυνηγήσει την πρωτιά του γκρουπ αύριο (6/10, 13:00), στην αναμέτρηση με τη γηπεδούχο Πάντοβα.

Τα τρία γκολ της Κλαούντια Μαρλέτα στην πρώτη περίοδο βοήθησαν τις «μελανόλευκες» να πάρουν από το ξεκίνημα σημαντικό προβάδισμα (6-2), με το ματς να παίρνει στη συνέχεια το… δρόμο του. Ο Βέργος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες και στην τελευταία περίοδο χρησιμοποίησε και την αναπληρωματική τερματοφύλακα, Μαρία Λάζαρη, αντί της Ιωάννας Σταματοπούλου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τενερίφε): 2-6, 2-4, 3-7, 2-3

Η σύνθεση του Αλίμου: Σταματοπούλου, Μέγκενς 4, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Μπιτσάκου 1, Χαλδαίου, Ασημάκη 1, Πάτρα, Κοβάτσεβιτς 3, Ριμπάνσκα 1, Μαρλέτα 5, Κοντογιάννη 2, Λάζαρη

ΠανιώνιοςΝτε Ζάαν 14-7

Ο Πανιώνιος αποκλείστηκε οριστικά από τη συνέχεια του Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς γνώρισε την τρίτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια του 1ου προκριματικού ομίλου, τον οποίο φιλοξενεί στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Οι «κυανέρυθρες» έχασαν 14-7 από την ολλανδική Ντε Τσάαν και πλέον θα συνεχίσουν τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους στο Euro Cup, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού (6/10, 12:00) τελευταίου αγώνα τους, με αντίπαλο την ιταλική Ράπαλο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια της, απέναντι στις πολύ ισχυρές Φερεντσβάρος και Σαντ Αντρέου, η ομάδα του Τάσου Παπαναστασίου σήμερα δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Αν και αντέδρασε στο αρχικό 2-0 της Ντε Τσάαν και ισοφάρισε προσωρινά (2-2), στη συνέχεια δέχθηκε τέσσερα συνεχόμενα γκολ και έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ, χωρίς να την ανακτήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-3, 1-4, 3-3

Η σύνθεση του Πανιωνίου: Γκανγκλ, Αρίμα 2, Παπαδοπούλου, Ρακιντζή 1, Αλεν 1, Μαστρόκαλου, Καραγιάννη, Λούδη, Σταυρίδου, Δούλη, Παπαναστασίου 2, Λαμπροπούλου 1, Κάτσιου.//ΑΦ
 


Πηγή