Μέση Ανατολή: «Στρατηγικό λάθος του Ιράν αυτή η επίθεση – Στόχος η αποκαθήλωση του καθεστώτος» – Ο Στέλιος Φενέκος στο MEGA

Κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο.

Ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Νομίζω πως ήταν στρατηγικό λάθος του Ιράν αυτή η επίθεση ειδικά αυτή την στιγμή. Αφενός «νομιμοποιεί» το Ισραήλ, λίγο καιρό πριν μιλούσαμε για μεγάλες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, για εκατόμβες θυμάτων και τώρα ξαφνικά ο περισσότερος κόσμος λέει ότι το Ισραήλ αμύνεται όταν του ρίχνουν 600 πυραύλους. Και μάλιστα, υπέρ της παραστρατιωτικής οργάνωσης της Χεσμπολάχ και των Χούθι κτλ. Το περίεργο είναι ότι ενεπλάκησαν και οι ΗΠΑ με μια ρητορική πιο επιθετική προς το Ιράν και πιστεύω πως στοχεύουν να αποκαθηλώσουν το καθεστώς του Ιράν. Νομίζω οι ΗΠΑ βρήκαν έναν τρόπο να απαλλαγούν από τον Χομεϊνί, και να δημιουργήσουν μια εσωτερική κατάσταση αμφισβήτησης στο εσωτερικό του Ιράν», είπε αρχικά.


Πηγή