Μαρία Καρυστιανού: Απαντά μετά τις αντιδράσεις για τη συναυλία για τα Τέμπη – Εξώδικο στις οικογένειες Πλακιά

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο και χθες (1/10) ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, μιλώντας στο Live News εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του για τη συναυλία, λόγω του οικονομικού αντιτίμου. «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας σήμερα (2/10) στο Live News, ανέφερε αρχικά: «Η συναυλία γίνεται για έναν διπλό σκοπό. Αν ο σκοπός ήταν να μαζευτούμε όλοι μαζί σε έναν χώρο για να δείξουμε, να δώσουμε το μήνυμα ότι τα Τέμπη δεν έχουν ξεχαστεί, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης και δεύτερον να μπορέσουμε, μέσα από την μουσική να ακουστεί η φωνή μας, μέχρι ψηλά, επάνω στον ουρανό. Γι’ αυτό και η συναυλία ονομάστηκε συναυλία μνήμης».

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε προφανώς κάποια έσοδα στα οποία εμείς οι οικογένειες που απαρτίζουμε τον σύλλογο έχουμε σκοπό να κάνουμε, είτε αφορούν νομικές κινήσεις, είτε αφορούν εξειδικευμένα εργαστήρια. Μιλάμε για 6ψήφια ποσά. Γνωρίζω ότι πολλές φορές γίνονται συναυλίες γι’ αυτό το σκοπό. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος, δηλώθηκε από την αρχή και μένουμε σε αυτό».

Αναφορικά με τα λεγόμενα του κ. Πλακιά, σχολίασε: «Στις επιθέσεις που δέχομαι προσωπικά από τον κύριο Πλακιά και τις άλλες οικογένειες, τώρα βέβαια έγινε εμφανές σε όλους, αλλά ανάλογες επιθέσεις δεχόμουν όλο αυτό το διάστημα, μέχρι που απομακρύνθηκα από τις συγκεκριμένες οικογένειες, είναι καθαρά προσωπικές».

Ακόμη, σημείωσε: «Ο κύριος Πλακιάς δεν με ξέρει καθόλου. Ούτε πιστεύω ότι έχει αποδείξεις ότι εγώ θα καταχραστώ τα χρήματα ή ο Σύλλογος θα καταχραστεί τα χρήματα, όπως έχει βγει και έχει τονίσει πάρα πολλές φορές και μάλιστα μαθαίνω, γιατί είμαι στις Βρυξέλλες, ότι το έχει πει και ο δικηγόρος του. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν συμφωνώ καθόλου με τις θέσεις του, ο Σύλλογος βασικά δεν συμφωνεί με τις θέσεις του. Δεν πιστεύουμε εμείς ότι η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της, εμείς έχουμε κάνει μηνύσεις σε πολιτικά πρόσωπα γιατί εκείνος είναι ο στόχος μας. Επομένως γεννάτε το ερώτημα, μήπως ο κύριος Πλακιάς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και ότι δεν μπορεί κανένα πολιτικό πρόσωπο να τιμωρηθεί στην Ελλάδα, προσπαθεί να μας μπλοκάρει γι’ αυτό τον λόγο;».

Η κυρία Καρυστιανού δήλωσε επίσης ότι θα απαντήσει νομικά στις κατηγορίες, «οι οποίες δημόσια μου αποδόθηκαν και αφορούν βέβαια το ότι ο σκοπός είναι να καταχραστώ τα χρήματα. Λυπάμαι πάρα πολύ που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Από την άλλη όμως χαίρομαι γιατί έχουμε ξεκαθαρίσει πλευρές και θέσεις. Οι θέσεις λοιπόν του Συλλόγου είναι αυτές που προανέφερα καθολική τιμωρία όλων τον υπευθύνων είτε αφορούν πολιτικά πρόσωπα, είτε αφορούν δικαστικούς».

»Εγώ με τις πράξεις μου, μέχρι στιγμής έχω αποδείξει ποια είναι η αξία του δικού μου παιδιού. Ο κάθε ένας λοιπόν ας δώσει τον δικό του αγώνα», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Να πω μονάχα ότι από λίγα αποσπάσματα που μου έστειλαν από τις δηλώσεις είναι σχεδόν όλα ψέματα, παραποιημένα, με τόνους λάσπης προσωπικά για εμένα. Το πρόβλημα του κυρίου Πλακιά είναι η Καρυστιανού. Αν εγώ εξαφανιζόμουν μαγικά από αυτόν τον κόσμο, ο κύριος Πλακιάς θα ήταν πάρα πολύ ήρεμος γιατί ο κύριος Πλακιάς έχει πει ότι δεν πιστεύει πως πολιτικά πρόσωπα μπορούν να τιμωρηθούν στην Ελλάδα, γιατί έτσι είμαστε στην Ελλάδα. Αυτό λοιπόν είναι εγώ που έχω βάλει σαν στόχο να αλλάξω. Αυτό λοιπόν το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι μέσα στους στόχους μου και αυτό ενοχλεί τον κύριο Πλακιά, για λόγους που ο κάθε ένας μπορεί να υποψιαστεί».

Εξώδικο στις οικογένειες Πλακιά από την Μαρία Καρυστινού

Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω δηλώσεις της, η κα Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στις οικογένειες Πλακιά. Την είδηση έκανε γνωστή ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του στο X και γράφοντας: «Μάνα να στέλνει εξώδικα σε γονείς που χάσανε τρία παιδιά. Ντρέπομαι που θα βρεθώ στο ίδιο δικαστήριο με τέτοιους γονείς».


Πηγή