ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το ΚΥΣΕΑ συγκλήθηκε εκτάκτως, σήμερα, υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνέχεια των νέων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, με τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σε αυτό το πλαίσιο έχουν ξεκινήσει από το πρωί συνεδριάσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου εξέτασαν τα τέσσερα βασικά σενάρια για το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού των περίπου 3.500 Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων, που ζουν κι εργάζονται στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοράη μέσα στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μεγάλη έμφαση δόθηκε στα γεγονότα του Λιβάνου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στα μέτρα ασφάλειας, τα οποία πρέπει πλέον να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αρκετή ώρα καταναλώθηκε στην συζήτηση και στην τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης, του κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς θεωρείται μείζον θέμα το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο με την χώρα να πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Καραμανλής και Σαμαράς δέχονται πιέσεις να πάνε στο «Rigilis Street Party»

Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ, το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή λέει ότι οι δύο πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς το ξανασκέφτονται αν θα πρέπει να παρευρεθούν στην εκδήλωση που αφορά τα 50 χρόνια της ΝΔ.

Ωστόσο τόσο το περιβάλλον του κ. Καραμανλή όσο και του κ. Σαμαρά τους ασκούν πιέσεις προκειμένου να δηλώσουν παρών. Πιο αναλυτικά, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τονίζουν «ότι δεν μπορεί να απουσιάζει ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ από την γιορτή των 50 χρόνων». Ενώ κάποιοι από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν χαρακτηριστικά «να μην λύσει κάβους με την ΝΔ».


Πηγή