Τέμπη: Στον αέρα η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων – Κόντρα Πλακιά-Καρυστιανού

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και την διοργανώνει ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

Ωστόσο, αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή είναι ότι το εισιτήριο για τη συναυλία ανέρχεται στα 15 ευρώ, με γονείς των θυμάτων να αντιδρούν, αφού διαφωνούν με το οικονομικό αντίτιμο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ανιψιά του Αναστασία.

«Είμαστε υπέρ της συναυλίας αλλά κατά του εισιτηρίου. Τα 15 ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό και δεν είναι δυνατόν οι συγγενείς να μαθαίνουμε μέσα από τα sites τι σκοπεύουν να κάνουν τρία άτομα. Αυτή η υπόθεση πάει πίσω εδώ και δέκα μήνες», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλακιάς.

Και εξήγησε ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε στο γραφείο της κ. Μαρίας Καρυστιανού. «Στην τελευταία συνάντηση στη Λάρισα αποφασίσαμε 32 οικογένειες να κάνουμε εκλογές και λίγες ημέρες μετά πέντε άτομα αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν σύλλογο και οι υπόλοιποι μείναμε απ’ έξω. Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι κάνουν, τι ξοδεύουν και αναφέρουν συνέχεια τον σύλλογο Τεμπών», κατήγγειλε.

Όπως ο ίδιος σημείωσε: «Φτάνουμε στο τέλος της δικογραφίας και η υπομονή μας τελείωσε. Είχαμε πει ότι θα δεχτούμε τα πάντα από τη κα Καρυστιανού και τον σύλλογο, αλλά είχαμε βάλει μία κόκκινη γραμμή, που ήταν τα χρήματα».

Μάλιστα, τόνισε ότι τα έξοδα για το δικαστήριο στην Ελλάδα είναι ήδη όλα καλυμμένα και πληρωμένα. «Είμαστε 57 οικογένειες που θέλουμε να δικαιωθούν οι άνθρωποί μας», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.


Πηγή