Το ραντεβού “έκλεισε”: Τελικός Σίνερ-Αλκαράθ ξανά μετά από δύο χρόνια (video)

Ο ένας συνεχίζει την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στις σκληρές επιφάνειες, έχοντας κατακτήσει κατά σειρά του “100άρι” στο Σινσινάτι και το US Open, για να φτάσει (όχι με εξίσου πειστικό τρόπο) στον τελικό και του China Open του Πεκίνου. Κοινώς, μετρά δύο σπουδαίους τίτλους και 16 συνεχόμενες νίκες το τελευταίο διάστημα, εν μέσω μάλιστα, της υπόθεσης ντόπινγκ από την οποία δε λέει να ησυχάσει, μετά την έφεση της WADA που διεκδικεί έως και διετή αποκλεισμό του.

Ο άλλος, μετά το σοκ που υπέστη με τον απίθανο αποκλεισμό στον 2ο γύρο του πρόσφατου US Open, δείχνει να ανεβάζει για τα καλά στροφές, διανύοντας μια εκπληκτική εβδομάδα στην Κίνα, όπου έχει φτάσει στον τελικό με επιβλητικές εμφανίσεις και δίχως να έχει χάσει ούτε σετ, με τελευταίο “θύμα” τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στον τελικό, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ισπανού.

Ο λόγος φυσικά, για τους δύο κορυφαίους τενίστες οτου κόσμου (και τυπικά πλέον, μετά την επικείμενη επιστροφή του Αλκαράθ στο νούμερο 2), Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ. Οι δύο σπουδαίοι νεαροί ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δέκατη φορά, αλλά μόλις δεύτερη σε παιχνίδι που καθορίζει τίτλο. Ο πρώτος και μοναδικός μεταξύ τους τελικός χάνεται στον Ιούλιο του 2022, στο Ούμαγκ της Κροατίας, όταν και ο Σίνερ είχε επικρατήσει με εντυπωσιακή ανατροπή (6-7, 6-1, 6-1).

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει αρκετά ραντεβού, πολλά εκ των οποίων θα μείνουν στην ιστορία, αλλά περιέργως, κανέναν από αυτά δεν χάριζε τρόπαιο. Η λογική λέει πως αυτός του Πεκίνου, θα είναι ένας από τους πολλούς, και πολύ μεγαλύτερης σημασίας, που θα δώσουν οι δυο τους στη διάρκεια της λαμπρής, σχεδόν παράλληλης πορείας τους.//ΑΦ


Πηγή